1 jaar Typisch Winnifred

19 feb 1 jaar Typisch Winnifred, time flies!

1 jaar Typisch Winnifred

Alweer 1 jaar Typisch Winnifred, time flies!
Eerst was het niet meer dan een idee. Schrijven is wat ik wil, een boek had ik al gedaan en dat doe je niet elk jaar. Tenminste, ik niet. Toen bedacht ik dat ik wilde gaan bloggen. Gewoon lekker in het wilde weg schrijven over dat wat ik leuk en interessant vind. Niet om daar mijn geld mee te verdienen door advertenties of reviews, maar gewoon lekker voor mezelf. Elke week twee artikelen en soms is dat nog best lastig. Je bent niet altijd boeiend en je hebt zeker ook niet altijd de juiste inspiratie.
Het idee om als tekstschrijver aan de slag te gaan bleef echter ook boeien. Geen idee voor wie en waar ik zou beginnen.
Ik besloot maar gewoon te beginnen als Typisch Winnifred en dan wel verder te zien.
Vorig jaar stapte ik de KvK binnen om me in te schrijven als eenmanszaak, op mijn verjaardag, dat leek me wel leuk.
En nu ben ik alweer een jaar verder en heb twee leuke opdrachten binnen gehaald en ik weet zeker dat er nog meer gaan volgen!

Wat heeft het opgeleverd

Wat het voornamelijk heeft opgeleverd, is dat ik nu doe wat ik altijd al heb willen doen.
Datgene wat ik altijd al deed, maar wat voor niemand zichtbaar was, schrijven.
Nu wordt het zichtbaar en krijg ik reacties en af en toe een opdracht.
Door de opdrachten die ik doe ontmoet ik ontzettend veel nieuwe mensen.
Dat werkt voor mij inspirerend en geeft nieuwe energie. Soms raakt een persoon je met zijn verhaal en je wordt erdoor geënthousiasmeerd. Dat vind ik de leukste ontmoetingen. Dat je vol energie thuis komt, omdat iemand een goed en inspirerend verhaal met je deelde. Een verhaal  waardoor je zelf weer met nieuwe inzichten kunt gaan werken.

Wat doe ik nu dan zo al?

Het begon met een opdracht om ondernemers te interviewen, het maken van ondernemersportretten.
Een nieuwe tak van sport voor mij, maar erg leuk om te doen en je leert er enorm veel van. Over bedrijfsvoering, ondernemen, maar ook je mensenkennis wordt weer uitgebreid. En je komt ook nog eens op de meest mooie plekjes in Capelle en Rotterdam.
Per week interview ik twee ondernemers uit Capelle en Rotterdam. De interviews worden gepubliceerd op https://administratiekantoorregiorotterdam.nl/ , http://www.buro-freecon.nl/ en ook op LinkedIn wat mij weer extra bezoekers oplevert op mijn website en LinkedIn profiel, als ondernemer ook niet onbelangrijk weet ik inmiddels.
Tijdens een van deze interviews ontmoette ik Monique Maurik eneen nieuwe samenwerking was al snel geboren.
Al tijdens ons eerste gesprek besloten we wat voorelkaar te kunnen betekenen en dus schrijf ik nu ook columns voor Monique Maurik in de IJssel en Lekstreek.
Eens per maand adverteert Monique met een grote advertentie waarvan ik dan de eer heb de tekst te mogen schrijven.

Toekomst

Dit is allemaal al zo leuk om te doen, dat ik benieuwd ben naar wat de toekomst allemaal nog brengen zal.
Vorig jaar om deze tijd schreef ik me geheel vrijblijvend in bij de KvK en nu ben ik al volop aan het werk voor mijn eigen onderneming. Dus wie weet wat er komend jaar allemaal staat te gebeuren. Ik ben maar 1 jaar ouder, maar heb in dat jaar alweer zoveel bijgeleerd dat ik niet kan wachten dat verder uit te breiden.
Nooit gedacht dat een sprong in het diepe zo  leuk zou kunnen zijn.
Kom maar op met die toekomst!

2 Reactie's
 • Jur
  Geplaatst op 09:11h, 19 februari Beantwoorden

  Leuk Winnifred. Volg je hart en wees de enige die over je oordeelt

 • Marieke vd Ent
  Geplaatst op 15:27h, 19 februari Beantwoorden

  Wat kan er veel gebeuren in een jaar.
  Mooi om te lezen dat dromen kunnen uitkomen. Ga zo door.

Geef een reactie