02 mei Aardappelallergie

Uiteraard wil ik geen Blog schrijven met alleen maar kwaaltjes en narigheid, maar er is een allergie die nogal ondergeschoven is en toch erg hinderlijk.

Het doel van dit stuk schrijven is voor mijzelf vooral tips te krijgen wat je dan wel kan eten als vervanging en wat mensen er eventueel aan hebben kunnen doen.

Want een aardappelallergie is , net als andere allergieën, erg lastig maar ook nogal bijzonder waardoor er weinig aandacht voor is.

Sterker nog, een huisarts die ik had, had er nog nooit van gehoord. Totdat hij op zijn speciale allergieën schemaatje keek en zag dat aardappelallergie aan hooikoorts verwant blijkt te zijn.

Ik kan je vertellen, dat het nogal shocking is als je een chips verslaving hebt, dol op patat en koeken bent, en je op een dag daarvan niets meer mag hebben !

Het mag natuurlijk wel, maar gevolg is last van je maag, buikloop en huiduitslag alsof je een puber bent in plaats van dat je in je midlifecrisis zit.

In het begin dacht ik nog, oké dan maar geen aardappels, rijst en pasta is ook lekker en dat is natuurlijk ook zo.

Maar als blijkt dat aardappelzetmeel in vrijwel alles zit, van je lasagnasaus tot je strooikaas tot je hamblokjes en vrijwel alle lekkere koeken, ja dan wordt het toch echt minder leuk.

Hoewel het wel weer heel goed voor de lijn is natuurlijk, dat is de enige prettige bijkomstigheid…..

Met behulp van acupunctuur kom ik al een heel eind en kan ik een a twee keer in de week gewoon weer een ouderwets prakkie eten, maar hee, ik wil ook wel eens op de andere dagen een lekkere koek of een bakje chips.

En nee, het is echt niet het einde van de wereld en ja er zijn veel ergere dingen dan dit, maar tips zijn in ieder geval van harte welkom.

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie