22 jun Appelciderazijn, een wondermiddel !

Vandaag een blog over mijn eigen wondermiddeltje, appelciderazijn.

Daar ben ik enorm enthousiast over, omdat het veel meer doet dan ik dacht.

Nooit gebruikte ik dit middel, want ik vond het maar een zurig goedje. Hooguit had ik het eens in huis als in een recept stond vermeld dat er appelciderazijn in moesten vervolgens kon ik de fles na een tijdje weggooien, omdat hij zwaar over datum was.

 

Tegenwoordig eet ik noodgedwongen suikervrij, zuivelvrij en zoveel mogelijk koolhydraatarm en dan kom je appelciderazijn steeds vaker tegen in de recepten die ik maak.

En ik moet zeggen, dat geeft wel een extra bite, het is wat zurig, maar ook wel verfrissend.

Aangezien ik het op dit moment moet hebben van zo min mogelijk toevoegingen, gebruik ik de biologische variant.

Er schijnt ook nog een raw versie te zijn, maar mijn wekelijkse gang naar de supermarkt is al geen hobby, laat staan dat ik dan nog naar andere winkels zou moeten, dus voor mij voldoet deze op dit moment prima.

 

Appelciderazijn blijkt heel gezond te zijn. Ik wist dat eigenlijk helemaal niet.

Mensen met psoriasis smeren hun huid ermee en de huid knapt daadwerkelijk op, dit schijnt ook voor vormen van eczeem zo te werken.

Toen ik hier meer over las, zag ik dat het ook bevorderlijk werkt voor je darmflora. Daar tob ik nogal mee dus het proberen waard vond ik.

Voor elke maaltijd drink ik nu een glas water met een lepel appelciderazijn en ik moet zeggen, mijn darmen knappen er van op.

Bijkomend voordeel wat ik bemerk is dat ook mijn huid opknapt. Logisch natuurlijk, want als je darmen niet oké zijn zie je dat vaak terug aan je huid en andersom.

 

En het mooiste van alles is dat ik het idee heb langzamerhand iets slanker te worden.

Ik sport ook meer en eet ook minder dus ik weet niet of het helemaal aan elkaar gerelateerd is, maar toen ik wat meer over appelciderazijn ging lezen, stond er inderdaad ook beschreven dat het de vetafbraak bevorderd.

Voor mij geld in ieder geval dat ik me er erg happy bij begin te voelen, dus de titel wondermiddel vind ik het dan echt wel waard.

Hebben jullie eventueel nog andere toepassingen voor dit wondermiddeltje ?

Ik lees het graag !

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie