avocado

25 apr Avocado’s, mijn favoriete fruit nu in een nieuw gerecht

Avocado’s

Avocado is een stuk fruit dat in opkomst is.
Een aantal jaar geleden moest niemand er nog wat van hebben, maar dat gaat inmiddels steeds beter.
Waarom? Avocado blijkt heel gezond te zijn.
Het bevat goede vetten en veel kalium, het verlaagt je bloeddruk en het risico op hartaanvallen.
Ik eet echter voornamelijk avocado omdat ik het heel lekker vind.
Banaan schijnt, volgens mijn voedingsgoeroe, niet zo goed voor mij te zijn en dus stapte ik over op de avocado.
Inmiddels ben ik er aan verslaafd. Mensen die regelmatig met mij lunchen of borrelen denken bij het zien van een avocado vrijwel meteen aan mij.
Mijn favoriete lunch is een cracker met geitenkaas, ei en avocado, maar een goede guacamole vind ik ook niet te versmaden!

Nieuw gerecht

Pas hoorde ik echter dat voor mijn gestel de pure avocado ook niet zo goed is.
Het mag wel, maar met mate.
Aan die mate deed ik niet echt, ik verslind met gemak een stuk of vijf avocado’s per week.
Maar gelukkig mag ik het wel als het verwerkt is in een gekookt of gebakken gerecht.
Op zoek naar iets nieuws dus en dat werd de avocado pannenkoek.
Ik moet zeggen, ook deze is niet te versmaden!

Avocado pannenkoek ingredienten

  • 1rijpe avocado
  • 100 gram havervlokken
  • 4 eieren
  • 80 milliliter amandelmelk of plantaardige oatly (AH)
  • theelepel kokosolie + wat extra om in te bakken
  • zeezout en peper
  • limoen

Bereiding

Prak de avocado fijn met het sap van een halve limoen. Voeg een snuf zeezout en zwarte peper toe.
Doe dit prutje met de havervlokken in de blender, voeg de melk toe, de kokosolie en nog wat peper en zout naar smaak.
Mix het tot er een egaal beslag is ontstaan.
Verwarm een klontje kokosolie in de koekenpan en bak de pannenkoeken gaar.
het omdraaien van deze pannenkoekjes vergt wat meer voorzichtigheid dan gewone pannenkoeken, omdat het deeg veel luchtiger is. Zet het vuur ook op middelmatige stand, anders bakt het snel aan.

Combineer

Combineer de pannenkoekjes met dat wat jij lekker vind.
Uiteraard beleg ik ze graag met wat geitenkaas en cherry tomaatjes, jammie!
Je kunt ook kiezen voor bieslook en gerookte zalm.
Of misschien heb je zelf wel een veel beter idee?
Als dat zo is, vind ik het leuk dat van je te horen dus reageer dan vooral op deze blog.

 

Eet smakelijkl!

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie