boost

14 okt Boost je immuunsysteem, juist nu!

Je immuunsysteem

Je immuunsysteem is hét afweersysteem tegen ziekten.
Dus is het van belang dat je er goed voor zorgt. Geef het daarom af en toe een boost.
Het is dan alsnog geen garantie dat je niet ziek wordt, maar je kunt het wel versterken.
En zeker in deze tijd met het oplopen van de corona gevallen, is dat geen overbodige luxe.

De eerste barrière om ziekten buiten de deur te houden regelt je afweersysteem via de huid.
Vandaar het belang van je handen zo vaak wassen. Maar bijvoorbeeld ook je darmen werken mee om jou gezond te houden, vandaar het belang van gezonde voeding.
Uiteindelijk is het een combinatie van alles bij elkaar waardoor je je immuunsysteem zo goed mogelijk verzorgt.

 

 

Boost je immuunsysteem

Je kunt je immuunsysteem zelf versterken door goed voor jezelf te zorgen.
Dat betekent in ieder geval rust, reinheid en regelmaat, want dat is voor iedereen goed, niet alleen voor baby’s.
Voldoende slaap, voldoende gezonde voeding en een goede regelmaat helpt je gezond te blijven.
Daarnaast kun je nog meer doen wat je immuunsysteem een boost geeft:

  • Bewegen in de buitenlucht. Erg goed voor je afweersysteem. Door buitenlucht bouw je weerstand op, terwijl binnen zitten in vaak onvoldoende geventileerde ruimten juist je weerstand verzwakt. Zorg voor een goede balans tussen binnen en buiten.
  • Bewegen. Bewegen is sowieso goed voor je. Goed voor je lijf, maar ook voor je brein en je darmen. Ook hier is balans heel belangrijk. Teveel en te fanatiek bewegen kan juist afbreuk doen aan je weerstand. Elke dag een wandeling in de buitenlucht, minimaal een half uur, doet al veel voor je algehele systeem. Hou simpelweg je conditie op pijl.
  • Ademen. Nu zul je zeggen, dat doen we automatisch toch al? En dat klopt ook wel, maar de ene ademhaling is de andere niet. Van belang is dat je door je neus inademt. Want dan wordt de lucht meteen al verwarmd en gefilterd, wat goed voor je is. Er komen dan minder schadelijke stoffen en bacteriën binnen. Daarnaast is het belangrijk naar je buik te ademen, zodat je hele lichaam profijt heeft van de zuurstof. Borstademhalers ademen te oppervlakkig, waar je vermoeid van kan raken. Je lijf neemt de zuurstof niet voldoende op en dat is simpelweg minder gezond. Adem je dan ook nog uit via je neus, dan word je ademhaling helemaal efficiënt.
  • Voldoende rust. Zorg dat je lijf en je gehele immuunsysteem voldoende rust krijgt. Minimaal acht uur slaap per dag en probeer ook niet de hele dag door te razen of op een beeldscherm te kijken. Lijf en brein hebben baat bij rustmomenten.
  • Sommige mensen zweren bij voedingssupplementen om hun immuunsysteem te versterken, maar dit is als aanvulling. Het kan nooit gezonde voeding, beweging of buitenlucht vervangen.
  • Gezonde voeding. Gezonde voeding is altijd belangrijk. Het beste is om de groenten van het seizoen te eten. Je lijf gaat onbewust ook mee in de seizoenen van het jaar en heeft in de herfst dus meer baat bij herfstgroenten dan bij zomergroenten.
  • Zelf maak ik altijd een pasta van kurkuma, peper en kokosolie die ik verwerk in mijn ontbijt of warme melk. Kurkuma is een natuurlijke booster voor je systeem.

 

Zorg gewoon goed voor jezelf

Zorg in deze tijden goed voor jezelf, dan zorg je automatisch ook goed voor anderen.
Het laatste wat we willen is dat we ziek worden of anderen besmetten.
En ja, het is vervelend dat we niet kunnen gaan en staan waar we willen en niet kunnen knuffelen wie we willen.
Het wordt daardoor zeker een lange, saaie winter en we moeten nog maar afwachten hoe lang dit duurt.
En daarom staat voorop dat je in ieder geval goed voor jezelf en je eigen immuunsysteem moet zorgen om risico’s zoveel mogelijk te verkleinen. Dus boost je immuunsysteem! dat is zo belangrijk.

Geen reactie's

Geef een reactie