broccoliquiche

18 okt Broccoli quiche, recepten voor tijdens de overgang

Recepten voor tijdens de overgang

Tijdens de overgang heb je minder calorieën nodig dan voorheen. Dit was in mijn vorige blog over de overgang ook al te lezen.
Regelmatig vertel ik dat ik lid ben van het programma Slank door de Overgang.
Niet omdat ik nu al zoveel klachten heb, maar wel omdat ik veel klachten wil en dus ook kan voorkomen of in ieder geval kan zorgen dat het minder erg is.
Af en toe deel ik een recept of tip uit dit programma. Vooral om andere vrouwen te laten zien wat het mij brengt.

Als opmerking heb ik wel dat de dingen die voor mij werken, voor een ander minder kunnen werken en andersom.
Een recept waar ik veel baat bij heb, kan voor iemand anders veel minder doen.
Dus haal er vooral uit wat voor jou iets toe kan voegen.
Net zoals het leven eigenlijk, haal eruit wat er voor jou in zit. Probeer niet eruit te halen wat voor een ander werkt.
En wat er dan werkt?  Dat zul je moeten ervaren.
Dat is de reden dat ik al vroeg begin met me te verdiepen in de overgang, zodat ik weet wat wel en niet werkt als het in volle hevigheid losbarst. Doe er je voordeel mee!

Broccoli quiche

Deze broccoli quiche die ik met jullie deel, is enorm eenvoudig te maken en komt uit één van de receptenboeken van Slank door de Overgang.
Persoonlijk ben ik dol op dit recept en inmiddels gebruik ik het af en toe zowel als lunch als voor het avondeten.
Je kunt het namelijk warm en koud eten, handig als je de enige bent die ervan houdt. De ene dag warm als diner en de andere dag koud als lunch. Dat soort multifunctionele recepten maken mij altijd erg blij.

Benodigdheden

500 gram broccoliroosjes (ik gebruik de diepvriesversie)
1 grote ui
Olijfolie
125 gram havermout
5 eieren
sesamzaad
theelepel komijn
zeezout
zwarte peper
100 gram geraspte geitenkaas

Bereiding

Kook de broccoliroosjes vijf minuten in ruim kokend water.
Spoel de broccoli af onder koud, stromend water en laat het goed uitlekken.
Snipper de de ui  en fruit hem op matig vuur in olijfolie.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak het deeg door 125 gram havermout te mengen met een los geklopt ei, de komijn, peper en zout en vier eetlepels olijfolie.
Roer alles goed door elkaar en kneed het deeg totdat het minder plakkerig is. Druk het deeg uit in een lage taartvorm (22 cm).
Klop vier eieren in een kom, meng het met de ui en de geitenkaas en de sesamzaadjes.
Verdeel de broccoliroosjes over de deegbodem en schenk het eimengsel eroverheen.
Bak de taart in een half uur in de oven.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie