DSW Bruggenloop Rotterdam 2017

13 dec De Bruggenloop 2017, of toch niet?

Voorbereiding naar de Bruggenloop

Al een tijd geleden heb ik me ingeschreven voor de DSW Bruggenloop Rotterdam 2017.
In 2016 was dit mijn doel ook al, maar ik raakte door een onhandigheidje geblesseerd. Dit keer moest het wel gaan lukken!
De inschrijving deed ik vrij laat, dus het zou er om spannen of ik überhaupt de 15 kilometer wel zou halen met mijn voorbereiding.
Dat bleek echter toch niet zo’n probleem te zijn. Van 5 km waarop ik zat toen ik inschreef, stoomde ik gemakkelijk door naar de 7 km en toen al vrij snel naar de 12 km.
En daar bleef ik een beetje hangen. Elke keer dacht ik mijn rondje uitgebreid te hebben, maar bij thuiskomst stond er dan weer 12 en soms 13 km op de teller.
Toen ik uiteindelijk doorstoomde naar de 15 was ik supertrots. Vanuit mijn huis naar de Brienenoordbrug gerend, eroverheen en weer terug bleek 16 km te zijn en als beloning mocht ik de laatste kilometer wandelen.
De keer daarna ging het mis. Na 4 km wilde mijn knie niet meer mee doen, ik heb 13 km flink doorgelopen, maar  bleef dagenlang een zeurende knie houden. Nee toch hé, niet weer!
Het rondje daarna zeurde hij weer, maar na 100 meter wandelen kon ik toch mijn rondje van 13 km uitrennen.
En toen een ervaren loper mij vertelde dat je helemaal niet elke keer 15 km hoeft te rennen als voorbereiding, zag ik het weer helemaal zitten!

Laatste week voor de loop

En dus deed ik het in die laatste week heel rustig aan.
Oke, ik kon het niet laten één keer een rondje van 14 km te rennen om te kijken of de knie het echt hield.
Gelukkig deed hij dat, ik kon gewoon weer mijn ronde rennen en had er op en top zin in.
Door mijn masseuse nog eens heerlijk de benen laten aanpakken om twee dagen ervoor nog een laatste intervaltraining te doen.
Serieus, ik was er klaar voor! Nog nooit zo goed voorbereid geweest als nu.
Het weerbericht begon zich echter te roeren over regen en sneeuw.
Tja regenen schijnt het altijd te doen tijdens de Bruggenloop en sneeuw, ach dat zijn hier nooit serieuze hoeveelheden.
Dat Rotterdams bekendste weerman een halve week voor de tijd begon over eventueel afgelasten heb ik echt niet willen horen. Wie weet wat er in een week kan gebeuren.

De dag van de Bruggenloop

Ja hoor, daar waar het weer zich nooit houdt aan alarmcodes en voorspellingen, deed het dat de dag van de Bruggenloop wel.
Stipt om 11.00 uur begon het te sneeuwen, eerst nat, maar toen werd het steeds witter.
Maar de weerman had gezegd dat het om 15.00 uur over zou gaan in regen en dat er voldoende gestrooid werd op het  parcours.
Vol vertrouwen werkte ik de laatste banaan naar binnen, want met die kou moet je wel voldoende brandstof hebben.
Op het laatste moment bleken wat buren de loop ook te gaan doen en dus begonnen we druk af te spreken hoe laat we weg zouden gaan. Zij liepen iets eerder dan ik en verheugd bedacht ik me dat we dan nu moesten vertrekken.
Nog snel die laatste smoothie naar binnen, alle thermo kleding aan en in de startblokken naar de auto.
En ja hoor daar gebeurde het…. ping….. de gevreesde melding op de telefoon. De melding die ik al de hele dag voelde aankomen, maar niet wilde horen. Zelfs niet toen ik las dat de Brienenoordbrug vanwege gladheid was afgesloten voor alle verkeer…..
De Bruggenloop 2017, mijn eerste Bruggenloop, werd afgelast vanwege extreme weersomstandigheden.

En toen

Dan zit je daar, in je sportoutfit, bomvol gegeten met koolhydraten die ik anders nooit neem en bomvol adrenaline.
Natuurlijk stond ik achter de beslissing en natuurlijk was ik blij dat me een glijpartij onthouden werd.
Maar ik had een doel dit jaar en dat was de Bruggenloop. Die 15 km moest ik halen.
Die kilometers heb ik ook wel gehaald en uiteindelijk is mijn doel dus echt wel bereikt, maar ik had zo graag een medaille gehad voor het bereiken van mijn doel.
Wat niet is, dat is niet en dus ga ik gewoon mijn 15 km verbeteren, versnellen, zodat ik hem volgend jaar wel kan lopen en dan met gemak. Want het doel na de Bruggenloop is de halve marathon dus daar ga ik dan nu maar voor.
En die zondag? Met de hond aan de riem heb ik mijn adrenalinerush eruit gelopen in die prachtige,  witte besneeuwde wereld.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie