cursus mindful walk

15 apr Cursus Mindful Walk, maar dan 1 op 1

Cursus Mindful Walk

Mindful Walk, dat is waar mijn jaar mee begon.
In januari mocht ik de opleiding bij MindfulRun Nederland volgen en dat waren heerlijke dagen.
Al het geleerde waar ik mee aan de slag wilde, viel ineens op z’n plek.

Ik moest nog even wachten om de cursus Mindful Walk daadwerkelijk te kunnen gaan geven, want ik werd geopereerd aan mijn hand.
Maar daarna zou ik starten en ik kon niet wachten!
Mijn revalidatietijd gebruikte ik om ideeën uit te werken, hoe ik de cursus vorm zou geven, waar ik het ga geven, enzovoorts.
Ontzettend veel zin had ik er in en ik stond werkelijk te trappelen.
Soms neemt het leven echter ineens een andere wending, en in dit geval niet alleen voor mij, maar letterlijk voor de hele wereld.

 

Toen kwam corona

En toen begon voor iedereen de corona tijd. En alles stond even stil.
Ineens waren we op ons zelf aangewezen, opgesloten in onze huizen. Angst regeerde onder vele mensen en er ontstond een hoop stress.
Logisch ook, als inkomsten voor een groot deel wegvallen en doelen onbereikbaar lijken te worden of in ieder geval bij gesteld moeten worden.

Wij mensen leven op plannen en doelen, we willen weten waar we aan toe zijn.
Helaas weten we op dit moment nog helemaal niets. We weten niet of en wanneer scholen weer open gaan, wanneer mensen weer op kantoor aan het werk kunnen en wanneer er een vaccin zal zijn tegen corona.
Ja, het gaat de goede kant op, maar dat is nog heel kwetsbaar en de verwachting is dat alles gedoseerd opgestart zal worden.
Die onzekerheid is voor veel mensen heel lastig.

Dankzij mindful walk heb ik geleerd te accepteren wat is. Ik had de opleiding op geen beter moment kunnen volgen, want het helpt mij daadwerkelijk in deze periode.
Groepslessen mindful walk die ik op de planning had staan, mogen nu niet gegeven worden. Jammer, maar helaas.

Alternatieve cursus mindful walk

Inmiddels hebben we wel de duidelijkheid dat we 1 op 1 les mogen geven met 1,5 meter afstand tussen mij en de cursist en zonder de contact oefeningen.
En dat biedt perspectief!
Want dit is juist de tijd dat mensen meer ‘naar binnen gaan’ en dan bedoel ik niet alleen in huis, maar ook in zichzelf.

Wat ik zie is dat mensen meer oog krijgen voor andere dingen dan de gebruikelijke dagelijkse sores.
Ineens volgen mensen online vogelcursussen, omdat ze de geluiden buiten horen waar ze vroeger in alle haast en stress aan voorbij gingen.
Dat vind ik een mooie ontwikkeling. Er is meer oog voor wat er nog meer is. Dat wat we vroeger niet zagen door tijdgebrek.
We gaan dus automatisch meer uit onze gedachten en ervaren wat er nog meer is. Onze zintuigen krijgen de ruimte.
Precies waar mindful walk zich ook op richt!

Dus mocht je in de omgeving Capelle aan den IJssel wonen en wel interesse hebben in een vier weekse cursus mindful walk, maar dan 1 op 1.
Dan weet je me te vinden. Klik hier om contact met me op te nemen of kijk op de website van Mindful Run voor meer informatie.

Geen reactie's

Geef een reactie