Hardlopers

07 jul De dingen die hardlopers doen

Hardlopers

Hardlopers, je weet wel, van die vermoeiende mensen die op Insta en Facebook continu hun hardlooprondjes delen.
En dat is inderdaad wat wij hardlopers doen. Niet omdat het moet, maar omdat wij daarvan genieten. Andere mensen delen hun eten of hun feestjes, wij onze kilometers.
Dat is vast niet het enige wat wij anders doen dan anderen.
Daarom schrijf ik maar eens een blog over de dingen die wij hardlopers doen.

Wat doen we dan nog meer?

Behalve hardlopen? Onze rondjes analyseren tot in den treuren. Want we willen sneller worden en conditie opbouwen en PR’s lopen.
En dus praten we veel over hardlopen en over waarom we vandaag langzamer zijn dan gisteren. Niet tegen iedereen natuurlijk. Maar wel tegen de mensen om je heen, je naasten. Die moeten al die ellende continu aanhoren.

Verder meten wij onze hartslag. Sommigen van ons alleen tijdens het rennen, maar anderen, waaronder ik, ook gedurende de dag…..en de nacht…..
Het hele ritme wordt geanalyseerd. Hoe je slaapt, hoe je hartslag is, hoeveel stappen je zet, hoe hard je fietst, hoeveel calorie├źn ik tijdens pilates verbrand. Werkelijk alles is terug te vinden in mijn app.
Waarom? Omdat dat belangrijk is om te weten hoe het me gaat. Helpt dat? Nee, dat niet natuurlijk, maar ik vind het leuk.

Loopjes en schema’s

Daarnaast plannen we natuurlijk ook loopjes in. Je weet wel, die waarvoor je betaald om je helemaal het lazarus te rennen.
Dan heb je een startnummer en een medaille voor de verzameling en als het mee zit weer een PR. Hoe leuk is dat!
Al die loopjes die we plannen komen in de tijdlijn van anderen voorbij, zodat die zien dat die loopjes er zijn. In de hoop dat er meer mensen gaan rennen, of dat er in ieder geval toeschouwers zijn.

Maar voordat we die loop gaan doen, moeten we ons natuurlijk terdege voorbereiden.
Dus maken we een schema. Minstens drie keer in de week rennen en het liefst vier keer. In mijn geval twee keer een lange loop en twee keer korte, snelle trainingen. Maar anderen, de ├ęchte sportievelingen, stellen hele intervaltrainingen zelf samen om dat vervolgens weer met ons te delen natuurlijk.

Dat is wat we doen

Dus dat is wat wij hardlopers doen. Hardlopen is namelijk meer dan een hobby, het is een way of life. En als je er eenmaal mee besmet bent, wil je niet anders meer en ga je dit soort dingen doen.

In de tijd die er dan nog over blijft loop je alle nieuwe gadgets voor het hardlopen na, je bestelt wederom nieuwe schoenen, koopt een medaillehanger, maakt een nieuwe playlist en stelt je dieet bij om nog beter te kunnen verbranden voor die snellere PR’s.
Kortom, hardlopen is gewoon leuk en hardlopers zijn best hele normale mensen. Als je tenminste niet met ze over hardlopen praat.


Misschien ben je nu echt benieuwd naar mijn andere hardloopverhalen? kijk dan op Mijn Rotterdamse Marathon.

Geen reactie's

Geef een reactie