deadline

27 apr Deadline? Neem eerst tijd voor jezelf

Deadline

Heb je een strakke deadline en ben je nog niet daar waar je had moeten zijn, dan zorgt dat voor stress en gejaagdheid.
Voor sommigen werkt dat heel goed, die presteren juist onder druk extreem goed.
Anderen blokkeren als ze een deadline moeten halen en dat werkt contra productief.
Een deadline is hét moment dat je werk af moet zijn, dat je presentatie klaar moet zijn en jij zelf alles uit jezelf hebt moeten halen om dat voor elkaar te krijgen op de manier die het beste resultaat levert.

 

Neem eerst tijd voor jezelf

Hoe krijg je die gejaagdheid uit je lijf, zodat je wel ontspannen toe kunt werken naar je deadline?
Tijd voor jezelf nemen!
Dat klinkt natuurlijk ontzettend tegenstrijdig, het werkt echter wel.
Als je tijd voor jezelf neemt, haal je de gejaagdheid uit je hoofd. Even ontspannen zorgt ook vaak voor extra inspiratie. Dat ene idee wat er wel in zat, maar er niet uitkwam. Ineens is het daar!
Omdat je even je hoofd en je lijf de ruimte hebt gegeven te ontvangen.

Als ik een deadline met strakke planning heb, ga ik eerst mediteren en ademen. Daarna een goede wandeling met de hond.
Hoe dan? Als je haast om je werk af te maken dan is het toch zaak om aan je werk te gaan zou je denken.
Als ik echter gehaast aan het werk ga dan zit de focus op het werk afmaken. Als ik geen inspiratie heb, kan ik met geen mogelijkheid iets afmaken. Dan blokkeert alles. En dus is ontspannen het key word in deze. Ruimte creëren en rust, zodat de gehaaste focus er af is en er relaxte ruimte ontstaat die zorgt voor de juiste werkmodus. Dan vliegen de teksten er uit. Sterker nog, al tijdens de wandeling kan het werk gedaan zijn. Omdat juist dan de ideeën je om de oren vliegen.

 

Maak een ruime planning op de dag van je deadline

Vaak heb je naast je deadline ook nog duizend andere dingen die je moet doen.
Prioriteer ze en kijk goed naar wat bij jou de meeste spanning oplevert. Alles wat je in de weg zit om je deadline te halen, doe je eerst.

Zelf plan ik mijn hele dag op zo’n moment, zodat ik precies weet op welk moment ik aan mijn project kan werken om de deadline te kunnen halen en daarnaast ook mijn andere zaken geregeld krijg.
Dat begint met de tijd van opstaan, een bewegingsmoment, een ontspanningsmoment, ontbijt, de was, alles staat die dag in mijn planning. Vaak hou ik ineens zeeën van tijd over en kan ik zelfs nog even een momentje lezen.

Want tijdens mijn wandeling en tijdens het strijken, ontstaat er inspiratie en die neem ik mee voor mijn project.
Op die manier rolt het er in één keer uit en heb ik al die andere dingen ook nog gedaan.
Ideaal voor mij. Eerst de haast uit mijn hoofd om vervolgens te knallen.
Probeer het ook eens op die manier!

Geen reactie's

Geef een reactie