25 dec Favoriete koekjesrecept

Als kind was ik al gek op bitterkoekjes en kokosmakronen en dat ben ik altijd gebleven.

Als blijkt dat je dan geen aardappelzetmeelmeer kunt verdragen, dan vallen de kokosmakronen meteen af. Maar gelukkig waren er nog de bitterkoekjes.

Toen kwam het advies te stoppen met suiker en zuivel……dat was wel een dingetje….geen bitterkoekjes meer…..

Maar hoe blij was ik, toen ik pas op facebook een recept tegenkwam van een suiker- en zuivelvrij bitterkoekje.

Bijna alle ingrediënten waren in huis, en wat niet in huis was, daar kun je creatief mee omgaan….. en het is super simpel !

De smaak is niet die van een echt bitterkoekje, maar het komt redelijk in de buurt, misschien wat meer experimenteren en het komt goed.

Of gewoon wel amandelextract gebruiken daar waar ik vanille extract had gebruikt, dat zou ook kunnen schelen. Maar ik kreeg trek en wilde ze acuut maken en dan moet je wel eens schipperen J

Je neemt drie eiwitten, 200 gram amandelmeel, 40 ml honing en drie theelepels amandelextract.

Je klopt eerst de eiwitten schuimig, je zet de oven vast op 160 graden (die van mij moest iets hoger)

Al mixend roer je de overige ingrediënten erdoor.

Je bedekt een bakplaat met bakpapier, doet het deeg in een spuitzak en spuit er koekjes van.

15 min. Op 160 graden (in mijn geval de oven hoger en de tijd langer, maar dat is per oven verschillend)

En je hebt een heel gemakkelijk en toch lekker koekje.

 

Geen reactie's

Geef een reactie