favoriet zomerdrankje

07 aug Favoriete zomerdrankje, water met citroen

Favoriete zomerdrankje

Mijn favoriete zomerdrankje heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt.
Sterker nog, het was een tip van iemand die ik ook besloot te proberen.
Achteraf kreeg ik het al vaker bij mensen en zeker met zomers weer, maar nooit had ik er over nagedacht dit standaard een tijdje te drinken.

Dan heb ik het over gewoon plat water met citroen en limoen.
Alleen met citroen kan ook, maar dan is de smaak wat laffer.
Aanvullen met munt schijnt nog lekkerder te zijn, maar mijn muntplant is nog niet zover dat ik dat kan testen.

Voordelen

Normaal gesproken drink ik gewoon kraanwater. Ook prima, maar in de zomer heb je soms net wat meer smaak nodig dan de hele dag dat water.
En wat blijkt, met dit zomerdrankje ben je net wat meer alert en geconcentreerd dan na het drinken van gewoon water.

Het is ook nog eens een prima vervanger van je frisdrank. Ook die smaakt vaak naar citroen, maar bevat de nodige calorie├źn en dat heb je met dit drankje dan weer niet.
Wel is het beter voor je tanden om het met een rietje te drinken, want ook de verdunde citroen kan slecht zijn voor je tanden.

En dan schijnt het ook nog eens goed voor je darmen te zijn en voor je huid. Dat hangt natuurlijk nauw met elkaar samen, want vaak reageert je huid als je darmproblemen hebt. Met dit drankje kun je dit verminderen.

Mocht je ook nog willen afvallen dan is het raadzaam er een derde komkommer bij te stoppen, dan werkt het als detox voor je lijf.
Sowieso wordt citroen aangeraden in de ochtend in een glas lauw water te drinken voor je hele gestel. Maar daar moet je van houden.
Of het leren drinken.

Ik ben om

Naast dat het calorie├źn scheelt, scheelt dit zomerdrankje ook nog eens een hoop plastic afval. Iets waar ik ook erg voor ben. En het scheelt in je portemonnee, want een paar citroenen en limoenen in de week is allicht goedkoper dan een tree frisdrank.

Naast al deze voordelen blijk ik het ook gewoon ontzettend lekker te vinden en merk ik dat ik het gemakkelijk de hele dag door blijf drinken zonder flauw te worden.
En dat is met de huidige hitte in ons land wel erg mooi mee genomen!

Geen reactie's

Geef een reactie