FitBit

02 okt FitBit, een nieuw speeltje om in beweging te blijven

FitBit

Een FitBit is een activity tracker en horloge in één.
Jarenlang had ik dag en nacht een enorme klok om mijn pols om mijn, toen nog, prestaties bij te houden.
Inmiddels ben ik op een andere manier in beweging en vond ik mijn polar ook niet meer zo nodig.
Ik kan zelf wel bedenken of ik genoeg beweeg of niet. Ik ken mijn dagelijkse routine goed en weet ongeveer de stappen die ik zet en meters die ik maak.
Op het moment dat ik uitsprak dat ik mijn polar een beetje zat was, ging hij ook acuut kapot. Dat riep ik uiteraard over mezelf af.

En toch wilde ik wel iets om mijn pols dat me nog een beetje on track houdt.
Want het is net als  met calorieën tellen, als je het loslaat gaat het ook echt los.
Na wat heen en weer gezoek op internet, kwam ik uit op de FitBit. Dat kleine slanke, in mijn beleving zwarte, bandje om mijn pols wat simpelweg alleen maar mijn stappen hoefde te tellen. Ja, ik weet dat mijn telefoon dat ook kan, maar in tegenstelling tot de meeste mensen, heb ik die niet altijd op zak.

De FitBit blijkt meer te kunnen dan je denkt

Dus werd het de FitBit, die tot mijn vreugde ook gewoon met een goudkleurig schakelbandje geleverd kan worden.
Laat goud nou net mijn kleur zijn die ik draag in alle sieraden.
Dat was dus al 1 positief punt aan de FitBit.

Na het downloaden van de app kwam ik er achter dat het apparaatje eigenlijk nog uitgebreider en gemakkelijker is dan die enorme polar waar ik altijd verzot op ben geweest.
Waar het mij ging om het stappen tellen, meet de FitBit ook de verbruikte calorieën en kun je zelfs de gegeten calorieën invoeren. Daarnaast meet de FitBit mijn slaap, mijn zuurstofgehalte en maant het mij elk uur tot het zetten van 250 stappen.
Nog beter voor mijn gezondheid dus. Niet dat ik daarop gefocust wil zijn, maar monitoren kan nooit kwaad.

Het grappige is wel dat ik volgens mijn polar altijd op gemiddeld 22.00 stappen per dag zat en de FitBit er toch echt iets minder meet.
Dat geldt ook voor het calorie verbruik. Welke waarde het beste klopt weet ik dus niet, maar het is goed je te realiseren dat al die metingen altijd maar bij benadering zijn en je je er vooral niet op vast moet pinnen.
Mijn nieuwe horloge meet echt stappen terwijl de polar ook mijn fietstochten omzette in stappen. Misschien was dat dan een beetje vals spelen…

Nog actiever

Over de nieuwe FitBit ben ik dus erg enthousiast en het grappige is dat ik nog meer ga bewegen.
Want ja, aan het eind van de dag wil je toch die stappen doelen gehaald hebben. Elk uur waak ik er dus voor wel 250 stappen te maken, ook al is het een rondje in het huis. Uiteindelijk zorgt het horloge dus voor nog meer activiteit en dat is altijd goed.

De app levert ook nog eens recepten en als je echt een abonnement zou afsluiten, kan het je nog veel meer leren.
Voor mij niet nodig, ik ben weer alert en actiever dan ik een tijdje geweest ben en dat is wat mij betreft voldoende.

Wil je dus inzicht in je beweging, je voeding, slaap enzovoorts en niet zo’n enorme klok om je pols?
Dan kan ik de FitBit zeker aanraden. Je hebt ze in allerlei kleuren en variaties dus er is voor elk wat wils.
En zeker aan het begin van het herfst- en winterseizoen een goed moment om beweging in gang te zetten, zodat we niet weg zwijmelen onder onze dekentjes op de bank. Ook lekker, maar eerst even aan je gezondheid denken.

 

Geen reactie's

Geef een reactie