Happy Animals Day

04 okt Happy animals day!

Happy animals day!

Happy animals day, jawel het is dierendag vandaag en als hondenliefhebber moet ik daar in mijn blog dan toch wel een keer aandacht aan schenken.
Zeker gezien het feit dat ik de derde verjaardag van mijn happy puppy ook al vergeten was.
Krijgt hij dan vele extra’s vandaag? Zeker niet, honden gaan op hun baas lijken en mijn hond wordt dan ook getergd door het feit dat hij niet alles kan eten net als de baas.
Kauwbotjes en varkensoren zijn best aan hem besteed, maar dan eindigt happy animals day voor mij vannacht in een regelrechte nachtmerrie, omdat ik dan steeds naar buiten moet met een poepende hond.

Waarom alleen op dierendag

Die vraag stel ik mijzelf ook op Valentijnsdag en verjaardagen. Waarom mag je alleen verwend worden op van te voren vastgestelde data?
Omdat het 4 oktober is moet ik iets extra’s doen voor mijn hond. Welnee!
Dat doe ik op alle dagen dat ik daar tijd en ruimte voor heb. En 4 oktober is daar in dit geval geen dag voor. Happy puppy is gewoon alleen thuis vandaag, zoals vaker op mijn werkdagen.
Daar staat tegenover dat ik alle vrije dagen er omheen altijd tijd voor hem vrij maak.
Gewoon omdat ik dat zelf leuk vind en hij er vast ook wel van geniet om lange boswandelingen te maken.

Onze eigen invulling

Het is een feit dat de hond naar buiten moet, een aantal keer per dag.
Wij vinden dan dat hij moet kunnen snuffelen en rennen.
Mijn hond rent niet, daarin lijkt hij overigens niet op de baas.
Maak je hem los, blijft hij bij je lopen. Gooi je een bal, is hij genegen drie keer de bal te halen en daarna is het klaar.
Andere honden vindt hij niet bijster leuk, hij staat erbij en kijkt ernaar, maar spelen ho maar.
Dus loopt hij vaak aan de riem. Dat lijkt hij  ook prima te vinden en ik ook. We lopen dan ook ver en komen onderweg veel mensen tegen die hij leuker schijnt te vinden dan de honden die ze bij zich hebben.

Dus

Dus verwen ik mijn hond op de manier waarop het lijkt dat hij het prettig vindt op alle momenten dat ik daar gelegenheid voor heb. In zijn geval is dat heel veel knuffelen, want onder al dat haar zit nog steeds een happy puppy die het liefst de hele dag in je armen zit.
Dat doe ik op dierendagen net zoveel als op alle andere dagen. Want dat is waar je een huisdier voor neemt toch? Om er veel tijd en aandacht aan te besteden, anders moet je er niet aan beginnen.

En heb je geen dier, maar wil je wel iets voor de dieren doen? Schenk dan het asiel in de buurt iets. Van kleine bedragen worden zij al heel erg blij, zodat zij op die dagen wel iets extra’s voor hun dieren kunnen doen. Want die dieren hebben dat veel harder nodig.

Geen reactie's

Geef een reactie