Bruggenloop Rotterdam 2017

27 sep Hardlopen, in training voor de Bruggenloop

Bruggenloop

Na lange tijd binnenshuis op de loopband mijn conditie weer op peil gebracht te hebben, besloot ik toch eens een buiten rondje te rennen om te kijken hoe ver ik was gevorderd.
Bam, zes minuten sneller op de 5 km dan vorig jaar om deze tijd.
Dat voelt goed! Vorig jaar om deze tijd moest ik voor mezelf besluiten de Bruggenloop, mijn toen gestelde doel, niet te kunnen gaan lopen.
Vanwege een blessure door een domme val die volledig mijn  eigen schuld was kon ik niet langer dan 5 km achter elkaar lopen in een veel te traag tempo naar mijn zin.
Terwijl ik juist mijn  zinnen had gezet op de Bruggenloop. Dé bruggen van Rotterdam, mijn stad.
Dit jaar net weer een beetje op stoom bedacht ik dat hij misschien te vroeg komt. Vond mijn masseur ook. Hoewel, ik heb nog vele weken tot december zei ze er achteraan, om vervolgens te benoemen dat volgend jaar misschien toch beter was. Misschien…….dat woordje heb ik onthouden….

Doen!

Diezelfde avond las ik dat het een jubileumeditie van de Bruggenloop zou zijn, dat hij voor de dertigste keer gehouden wordt.
Nog geen twee minuten later ontving ik de mail dat ik me zojuist had ingeschreven.
Oké, ik kan echt niet meer terug.
Dus ik heb een doel om naar toe te werken.
Doelen zijn goed, doelen zijn fijn. Ik ga het doen!
Zo ongeveer verliep de gedachtestroom in mijn hoofd op het moment na de inschrijving.
Tijdens de inschrijving had ik geen gedachten, ik voelde dat ik het moest doen. Uitstel is afstel en afstel doe ik niet meer aan.
Gewoon knallen dus.

Maar nu

Half december is het evenement. Mijn plan is drie keer in de week te lopen en vanaf nu op te bouwen naar de 15 km.
Dat is allemaal te doen.
Maar hoe plan je die bruggen in in je training?
Op de loopband heb je hoogteverschillen, die heb ik al meer dan een half jaar getraind. Maar voor het echie wordt het  toch wel even anders ben ik bang.
Dus maar op naar hoogtetrainingen. In mijn vakantie veel gewandeld in de bergen, dat scheelde al iets qua spierkracht en nu dus maar de heuvels opzoeken in de buurt.
Want dat ik het ga doen is al zeker, maar dan wil ik het ook wel graag goed doen en niet een trage tijd lopen, omdat ik niet voorbereid was op de hoogtes.

Uitdaging

Mijn uitdaging vanaf nu wordt de Brienenoordbrug. Die bedwing ik regelmatig op de fiets, man man wat een eind is dat. Ik heb hem bedwongen met de auto. Heb zelfs mogen ervaren hoe het is om er op te staan met autopech midden in de spits zonder vluchtstrook dus ja, het wordt tijd dat ik hem ga lopen en vervolgens ga rennen.
Dus mocht je de komende tijd iemand met enige regelmaat de Brienenoordbrug op- en af zien rennen, dan ben ik dat. Ik ben serieus in training en de resultaten volgen in december.

Ook interesse? Schrijf je snel in via de link en laat het mij vooral even weten!
http://www.bruggenloop.nl/

Geen reactie's

Geef een reactie