31 jul De hondenliefhebber

De hondenliefhebber is te herkennen aan….

Een hondenliefhebber herken je vaak al van verre.

Het is de persoon die voor elke hond wel een vriendelijk woord klaar heeft. Ik zeg ook altijd alle honden gedag. Alsof ze dat boeit….

Ook verdient elke hond natuurlijk een aai.

Op school was ik tijdens de voetbaltoernooien te herkennen langs de lijn waar ik de honden van klasgenootjes zat te aaien.

Zie je een hond, verschijnt er een grijns. Heus, ik vind mensen echt heel leuk, maar lach toch eerder naar een hond.

De echte hondenliefhebber kent de namen van alle honden in het park. Hoe de baasjes heten ? Geen idee !

 

De Hond de baas ?

Als hondenliefhebber ben je vaak veel bezig met je hond. Dat is ook de reden dat je er een neemt. Niet om hem  alleen thuis te laten zeven dagen in de week.

Als hondenliefhebber word je vaak verweten de hond als een kind te behandelen en misschien zelfs nog wel beter.

Dat is in mijn geval niet zo, is ook niet zo goed voor de hond vind ik persoonlijk.

Vroeger was ik een enorme meut, mocht mijn hond niet langer dan vijf uur alleen zijn en als ik moest werken ging ik eerst nog twee uur wandelen met het beestje. Kortom, waar een hond ontspanning moet leveren, gaf dit stress.

En dus mocht het beestje op de bank en in bed, want hij was al zo vaak alleen.

Daar heb ik wel van geleerd !  Inmiddels zijn bank en bed gewoon verboden gebied. Op de grond mag hij liggen, op zijn eigen kussen beneden ook, maar niet bij mij. Hond nam namelijk de hele toko over en alles gebeurde op zijn commando in plaats van andersom.

Een nieuwe hond geeft nieuwe kansen, dus ditmaal gaat het anders.

Hond en baas vergelijkbaar ?

Oh ja, en hoe !

Een hond gaat of op jou lijken of jij op de hond. Geen idee hoe dat werkt , maar er komt een dag dat je denkt, ja het is echt waar.

Zowel mijn hond als ik zouden de bijnaam Clumsy kunnen dragen. We zijn allebei erg voorzichtig en juist daar gaat het mis. Ben je net bezig iets te ontwijken, komt er iets anders op je pad wat je over het hoofd zag en Bam !

Ook is mijn hond heerlijk aftastend naar vreemden, net zoals zijn baasje. Echt hoor, je gaat zoveel herkennen van jezelf.

Goed voor je gezondheid?

Dat zeker ! Een hond aaien helpt ontspannen en het verlaagd hartslag en bloeddruk. Daarnaast ben je veel meer in beweging als hondenliefhebber.

Ligt ook wel aan de hond natuurlijk, die van mij moet echt uitrazen dus op z’n minst een keer per dag een uur en de rest van de dag korte rondjes.

Andere rassen doen het prima op alleen korte rondjes.

De volgende word zo’n ras denk ik, scheelt een hoop tijd, hoewel hoe raak ik dan zelf mijn energie kwijt ?

Een hond is altijd blij als je thuis komt, ongeacht hoe lang je weg was en heb je een dip, dan is er de hond die even een extra kroel komt halen, omdat hij voelt dat er iets niet klopt. Zo schattig !

De nadelen

Zeker, die zijn er ook. Je moet tenslotte altijd rekening houden met de hond. Ga je een dag naar de Efteling, wie past er op de hond ? Op vakantie? Gaat de hond mee of niet en zo nee, waar laat je hem en wat kost dat dan.

Ik pleit voor hondenbezit, want een hond geeft zoveel extra, maar daarnaast pleit ik er alleen voor als je er de tijd en ruimte voor hebt. Zit hij alleen in een klein kamertje, dag in dag uit, dan is het erg zielig.

Bezint voor ge begint, maar als je eenmaal begint is er geen houden meer aan !

 

Tags:
2 Reactie's
 • Mireille Waltmann
  Geplaatst op 17:11h, 31 juli Beantwoorden

  Helemaal mee eens! Onze eerste hond een golden retriever. Een vriendje voor het leven, en deze keer mee op vakantie naar Texel. En wat heb ik veel geleerd van Cesar Milan, want een goede roedelleider ben je niet zomaar. Het vergt een hoop tijd en geduld, maar je krijgt er ook zoveel onvoorwaardelijke liefde voor terug!

  • Winnifred
   Geplaatst op 18:36h, 31 juli Beantwoorden

   En dan heb je hem pas kort, kun je nagaan wat je nog terug gaat krijgen van het beestje !

Geef een reactie