hooikoorts

24 feb Hooikoorts hakt er weer in

Hooikoorts

Hooikoortsseizoen, jawel het is begonnen!
Waar vele mensen midden in de griepepidemie denken dat ze toch een lichte vorm van griep hebben, kon dat ook wel eens gewoon hooikoorts zijn.
Ook ik heb een dag gedacht dat ik echt vergaas zou gaan voor de griep, spierpijn, hoofdpijn en rillerig. Echte koortsgevoelens die bij griep zouden passen.
Totdat ik mijn periodieke acupunctuursessie volgde en de klachten verdwenen als sneeuw voor de zon.
Toen wist ik het weer, het was gewoon hooikoorts.

Heftige reacties op de pollen

Van kleins af aan heb ik al hooikoorts, het is iets wat erbij hoort. Al zo’n jaar of vijf ga ik daarom naar acupunctuur. Sinds ik dat doe heb ik geen medicijn meer nodig gehad, het werkt enorm goed voor mij.
Maar dit jaar voelt het anders. De winter is in principe nog in volle gang en bam, ineens is daar zo’n lentedag. Daar is geen enkel lijf tegen opgewassen volgens mij, al die pollen die ineens je neus proberen binnen te dringen. Je lichaam moet daar als vanzelf tegen gaan vechten, wat de koortsklachten verklaart.
Zelfs mensen die geen hooikoorts hebben, merken dat ze zich anders voelen dan normaal wanneer de lente begint.

Neem voorzorgsmaatregelen

Om de vervelendste klachten te verminderen of voorkomen, kun je wat voorzorgsmaatregelen gaan nemen.
Voor mij geldt dat ik wat extra acupunctuur behandelingen afspreek, zodat mijn lichaam zelf weer de pollen kan bestrijden.
Wat ook belangrijk is, is je neus vrij te houden. Dat kan natuurlijk met een milde neusspray, het liefst eentje die ook hooikoortsklachten vermindert.
Je kunt ook speciale potjes met zoutoplossingen gebruiken waarmee je je neus spoelt, een zogenoemde netipot bijvoorbeeld.
Wil je dat de pollen helemaal je neus niet bereiken, smeer dan vaseline onder je neus, dat scheelt ook al.

Klachten

De klachten verschillen per persoon. De één gaat ervan niesen, de ander krijgt rode, jeukende ogen.
Zelf word ik echt koortsig, hoewel er legio mensen beweren dat dat niet kan. Daarnaast heb ik een jeukend gehemelte, word misselijk en ben doodmoe.
Dus dat spoelen van die neus is voor mij als vanzelf al dagelijkse routine, zodat ik fris en fruitig de zomer doorkom en rustig kan blijven ademhalen.
Want genieten van het mooie weer is toch zoveel leuker dan je beroerd voelen door hooikoorts!
Geen reactie's

Geef een reactie