kinesiotape

26 mei Kinesiotape

Kinesiotape, kan een simpel tape je klachten verhelpen?
Jazeker, dat kan. Het lost niet alles in één keer op, maar werken doet het absoluut.
Al jaren ben ik enorme fan van deze tape, omdat het ervoor zorgt dat je tijdens de klacht wel gewoon kunt functioneren.

Hoe werkt het?

Kinesiotape breng je aan terwijl het te tapen lichaamsdeel in uitgerekte stand wordt gehouden. Het tape breng je strak aan en op het moment dat je vervolgens weer ontspant, zie je golfjes in het tape ontstaan. Het tape trekt als het ware aan de opperste huidlaag, waardoor alles aan het werk wordt gezet. Zoals je bloedvaten, je zenuwen en je lymfen. Dit stimuleert het genezingsproces.

Kun je het zelf?

En hoe je dat dan zelf kunt doen?
Je kunt een (vrij prijzig) boek aanschaffen met duidelijke uitleg en foto’s, maar je kunt ook gewoon je klacht intypen op google en het bijbehorende tape filmpje op you tube bekijken.
Zoals bijvoorbeeld de taping tegen hooikoorts. Uiteraard wordt er aangeraden het door een professional te laten tapen. En als je die voorhanden hebt, zou ik dat ook zeker doen. Die weten immers op welke punten de tape het meest effectief zijn werk zal doen.
Maar bij nood om de eerste klacht iets te verminderen, kun je zelf een beroep doen op you tube.

Bij welke klachten?

Je kunt de taping inzetten bij onderstaande klachten. Met name de hooikoorts taping schijnt bij veel mensen goed te doen.Zelf ben ik net begonnen om deze vorm uit te proberen. Zie ook de foto onder aan deze blog. Aangelegd door Danielle de Man, eigenaar van Acuhealth.
Van de tape bij menstruatieklachten had ik zelf nog nooit gehoord, maar deze ga ik zeker uitproberen.

Na mijn achtste zweepslag weet ik inmiddels perfect hoe ik deze kan tapen, zodra het zich weer voordoet. En uit ervaring weet ik dat ik dan meteen weer in alle vrijheid kan bewegen. Net zoals bij het tapen van een instabiele enkel.

Wat mogelijkheden op een rijtje waar de kinesiotape voor ingezet kan worden:

  • Hooikoorts
  • Zweepslagen
  • Verstuikingen
  • Verrekkingen
  • Kneuzingen
  • Menstruatieklachten
hooikoorts taping
Geen reactie's

Geef een reactie