01 jun Ladiesrun, de 10km gehaald !

29 mei 2016, de dag van de Ladiesrun 2016 in Rotterdam.

De dag begint warm, zonnig en broeierig.

Hm, dat belooft niet heel veel goeds, met name voor de longen word dat pittig, vermoed ik.

Onderweg komen we al aardig in de stemming als we steeds meer roze geklede hardloopdames spotten.

Bij Ahoy is het een grote wirwar van roze vrouwen, ik krijg er zin in !

Shirtje halen, snel aantrekken, goodiebag halen, foto op het podium maken, want hee, na de run zien we er niet meer uit natuurlijk….DSC_0656

 

Voorzichtig meedoen aan de warming up, jezelf namelijk niet te moe maken in deze hitte, anders is al m’n kruit al verschoten voordat ik kan starten.

Duizenden springende en hossende enthousiaste vrouwen, wat een sfeer !

Zenuwachtig verzamelen we ons in de diverse startvakken. De speaker houdt de sfeer er in door ons regelmatig een wave te laten doen en goede, opzwepende muziek te draaien. Iedereen straalt en is vriendelijk tegen elkaar. En dat met alleen maar vrouwen onder elkaar….

En dan is daar het startschot.

De kudde vrouwen zet zich langzaam in beweging, ik kijk even op m’n hartslagmeter, oei 155 is best hoog. wedstrijdspanning en hitte zijn niet bevorderlijk voor je hartslag. de voorgenomen ademhalingsoefeningen helpen ook niet als de kudde ineens begint te rennen, we zijn onderweg !

Het eerste stuk staat er veel publiek die klappen en juichen, dat helpt enorm !

Op de rustige stukken is het zwaarder, je ziet niemand en hoort alleen het gehijg van de dames om je heen, of ben je het zelf ?

Maar het voelt goed, het is super om met zo’n evenement mee te kunnen doen, alle mensen langs de kant staan er voor de deelnemers en onderling word er ook erg aangemoedigd als je het even niet meer ziet zitten. Zo kan het dus ook in een groep !

De drumbands op bepaalde plekken langs de kant geven je de juiste boost om net weer even een tandje harder te lopen en de dame naast je te bewegen dat ook te doen.

Het is warm, het regent en de standjes met drinken zijn erg belangrijk, daar kijk je naar uit. De roze borden met bemoedigende teksten onderweg doen ook hun werk, dit is leuk !

En dan is daar het bord met 9 km, nog duizend meter !

Er staat een opzwepende drumband en het kippenvel zit tot op m’n bot, wat een heerlijk evenement.

De laatste bocht en dan is daar ineens de aankomsthal van Ahoy, bekenden op de tribune en een speaker die je naar binnen gilt.

Nog net even een tandje harder en stralend langs het juichende publiek.

Wat een kick geeft dat !

En zelfs de laatste loper word met een enorm enthousiasme binnengehaald, maar stiekem ben ik erg blij dat ik dat in ieder geval niet was…..

Ladiesrun 2017, schrijf mij maar vast in, ik ben er weer bij in Rotterdam hoor.

Er zullen vast net zulke leuke hardloopevenementen zijn als deze, maar met enkel vrouwen in je eigen geboortestad  lopen geeft een heel goed gevoel.

DSC_0882

 

 

 

Uiteraard ben ik wel benieuwd naar alle andere loopevents, dus mensen, als jullie een aanrader hebben, geef het hieronder even aan, wie weet ga ik het wel proberen.

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie