04 mei Hooikoorts verhelpen met acupunctuur, het werkt !

Toen ik een jaar of dertien was, begon het ineens.
Dikke rode randen om m’n ogen en vreselijke jeuk.
En een huisarts die me wijs begon uit te leggen dat ik ook nog wat jong was voor mascara, dat het daar vast aan lag en als ik dat niet meer op deed, het wel over zou gaan. Jaja.
Zelf had ik al bedacht dat het hooikoorts zou zijn, aangezien ik het alleen in het voorjaar en de zomer had en ik de rest van het jaar ook echt wel make up gebruikte.
Dus toch maar aan de hooikoortspillen.

Zonde vond ik het om hele dagen als een suf konijn dutjes te moeten doen en er uren over te doen om in de ochtend wakker te worden.
Toen maar de homeopathische middeltjes geprobeerd, maar dat werkte altijd maar even.
Het nadeel van hooikoorts is, dat het elk jaar erger kan worden.
Gelukkig niet bij iedereen, maar wel bij mij. Ik kreeg visioenen van oma die hetzelfde had en op een gegeven moment wallen tot haar kin had tijdens het hooikoorts seizoen.
Dat moest ik zien te voorkomen !

Iedereen heeft andere verschijnselen van hooikoorts en gelukkig vallen die van mij ook echt wel mee, ik word misselijk, heb een koortsgevoel(vinden veel mensen raar, maar hee waar komt anders die naam vandaan ?) en heb jeukende ogen met enorme vochtblazen eronder waardoor ik er chronisch moe uitzie.
Anderen hebben de hele zomer traanogen, een verstopte neus en niesen zich een ongeluk, dus in feite heb ik nog geluk gehad.

Via social media, stuitte ik op een vroeger vriendinnetje die acupunctuur toepaste en bij mensen met hooikoorts goede resultaten boekte.
Meteen een afspraak gemaakt uiteraard.
De venijnige naaldjes neem ik voor lief, want na een aantal jaren lijkt de hooikoorts inderdaad te verminderen.
In het voorjaar maak ik een paar keer een afspraak en dan kom ik de rest van de zomer medicijnloos door, een verademing !

Het eerste jaar ging ik een keer of twaalf, maar inmiddels zijn we zo’n jaar of zes verder en hoef ik over het algemeen nog maar een keer of zes en ons doel is dat het helemaal niet meer hoeft.
De wallen, tja, nog niet helemaal weg, maar ik lijk inmiddels niet meer op oma en de leeftijd word zo langzamerhand ook een goed excuus.

Voor meer info, zie www.acuhealth.nl

20160502_091036

Geen reactie's

Geef een reactie