Mindful Walk

12 jan Mindful Walk, ik ben gecertificeerd instructeur!

Mindful Walk

Mindful walk, al eerder schreef ik hier een blog over. Toen volgde ik de vijf weekse cursus om te zien wat mindful walk voor mij kon doen.
Daar werd ik enorm enthousiast van, want niet alleen mijn geest werd rustiger, ook mijn lijf reageerde er heel goed op.
En niet in de manier waarop je zou verwachten, maar bijvoorbeeld doordat ik ineens warme voeten heb gedurende de dag. Eerder had ik dat nooit, maar door wat simpele aanpassingen aan mijn looptechniek, verbeterde mijn doorbloeding. Hoe fijn is dat alleen al!

Daarnaast werd mijn geest rustiger en focus ik me nu geheel op neusademhaling. Zowel tijdens het wandelen als tijdens het hardlopen. En dat geeft energie!
Mijn interesse in mindful walk werd alleen maar groter en ik vroeg Wendy van WNDY sports wat ik zou doen, de vervolgcursus of de opleiding.
Zij adviseerde vrijwel meteen de opleiding te gaan volgen. Vooral omdat ik er ook anderen mee in aanraking wil laten komen.
Mijn doel is altijd al om mensen te leren hoe je gezonder en fitter in het leven kunt staan en daar kan Mindful Walk en Mindful Run zeker aan bijdragen!

 

De opleiding

Mijn motivatiebrief naar de oprichter van Mindful Run Nederland was al snel geschreven en mijn inschrijving was een feit.
Eigenlijk ging ik voor Mindful Run, maar die opleiding kwam niet uit in mijn agenda dus werd het de Mindful Walk opleiding.
Beide opleidingen verschillen ook niet veel elkaar, dus ik mag zowel Mindful Walk als Mindful Run gaan geven.

En alleen de locatie waar ik de opleiding mocht doen was al fantastisch! In het Sonsbeekpark in Arnhem, mooier en rustieker kan bijna niet.
De weersvoorspellingen waren niet best, maar uiteindelijk viel dat allemaal heel erg mee.
In twee dagen tijd heb ik in Arnhem zo veel mogen leren en zoveel inspiratie opgedaan dat een beetje regen helemaal niet opvalt.

Het was leerzaam, het was bewustwording, het was genieten en we hadden een ontzettend leuke groep.
Twee dagen lang mochten we met en van elkaar leren en inspiratie op doen. Het voelde meteen al zo vertrouwd dat je heel relaxt bewust kon worden. ‘Uit je hoofd en in je lijf.’

Mindful Run Capelle aan den IJssel

En nu mag ik dat gaan delen met anderen!
Mindful Run (en walk) in Capelle aan den IJssel wordt een feit en daar heb ik ontzettend veel zin in.

Binnenkort (ik moet eerst nog even herstellen van een handoperatie die over twee weken plaats vindt) komen de data van de eerste vijfweekse cursus online. Deze zal ik delen op mijn Facebook en Instagram, beide accounts, dus volg mij vooral als je dat leuk vindt.
En je kunt ze tegen die tijd ook vinden op www.mindfulrun.nl

Een kennismakingsles is natuurlijk ook altijd mogelijk.
En ben je of ken je een eigenaar van een bedrijf waar je dit wel bij vindt passen in het kader van meer vitaliteit en het verminderen van stress, geef gerust mijn naam door en ik verzorg een leuke bedrijfsworkshop!
2020 is áán en ik heb ontzettend veel zin om Mindful Walk te gaan beoefenen en te delen met zoveel mogelijk mensen!

 

 

1Reactie

Geef een reactie