gadget

02 jan Mrs. Gadget

Mrs. Gadget, zo mag je me gerust omschrijven. Als ik de loterij zou winnen, zou mijn hele huis bediend worden door middel van apps.
Niet omdat ik lui ben, maar gewoon omdat ik van een gadget hou.
De vorderingen van een apparaat zien in een app, hoe leuk is dat?!
Voor alles is natuurlijk wel een app te verzinnen en als er iets nieuws uitkomt, probeer ik toch altijd even wat ik ermee kan.
Over het algemeen resulteert dat in een hele hoop ongebruikte apps die doelloos op mijn telefoon staan.
Is er echter een gadget aan verbonden, dan is er meer garantie op een langere verblijfsduur op mijn telefoon.

Nieuwe aanwinst

Mijn nieuwste gadget is een sporthorloge. Die had ik uiteraard al, maar hij werd wat gedateerd. Weliswaar was hij verbonden met een app, maar hij gaf niet de volledige resultaten die ik wil zien na een training.
Een uitgebreidere versie stond op mijn verlanglijstje.
Na lang twijfelen en vergelijken, heb ik dan toch mijn keus laten vallen op de Polara Vantage M. Want ik ga niet over één nacht ijs en kijk ook bij een gadget goed of het het geld wel waard is.
Maar toen de keus eenmaal was gemaakt, kon ik niet wachten tot de jaarlijkse bonus kwam om deze meteen te besteden aan het horloge.Goede keus?

Goede keus? Laten we het zo zeggen, het horloge heeft mijn pols nog nauwelijks verlaten. Ongeacht het feit dat het een sporthorloge is en niet past bij de stijl die ik normaliter draag.
Ik ben zo gevoelig voor de snufjes dat ik zelfs dat even opzij gezet heb.
Het gadget meet namelijk alles! Zelfs hoe ik slaap, wanneer de slaap onderbroken is en hoe de kwaliteit was. En wat blijkt, dat valt best mee vergeleken bij hoe mijn gevoel is over de kwaliteit van mijn slaap.
Ook meet het de gehele dag door mijn hartslag en mijn activiteit. Dat werkt motiverend, want na het instellen van je niveau merk ik dat je toch echt even een stapje harder doet om die 100% van de dag te halen.
De hartslag is mooi om mijn algehele conditie in de gaten te houden, niet onbelangrijk tijdens een voorbereiding voor de marathon.
Last but no least kan ik ál mijn trainingen meten. Dus ook mijn wekelijkse pilateslesje, de fietstochten naar het werk en de wandelingen met de hond naast de gebruikelijke hardlooprondjes. Ik vind het helemaal geweldig!
Via de app krijg je een analyse hoe je bezig bent. En ja ik weet dat het geen medisch meetapparaat is en dus niet volledig zorgvuldig, maar ik doe het er mee en word er nog blij van ook.

Obsessie?

Dat het een obsessie zou kunnen worden is zeker waar. Je bent jezelf toch continu aan het monitoren. Maar ik verwacht dat het grappige er na verloop van tijd wel afgaat en dat ik dan gewend ben aan mijn nieuwe gadget zonder dat het een obsessie wordt.
En dan is het natuurlijk tijd voor het volgende….

Geen reactie's

Geef een reactie