27 mrt Netipot

Ook zo’n hekel aan verkoudheid en volle holtes ? Het gevoel een kop vol snot te hebben en niet normaal uit je ogen te kunnen kijken ?

Om dit te voorkomen ben ik inmiddels een grote fan van de netipot oftewel een neusspoelkannetje.

Het ziet er uit als een plastic mini theepotje en het gebruik van de netipot zorgt voor de reiniging van je bovenste luchtwegen met name je neus- en bijholten.

Door de neusspoeling word je hele neus van binnen gezuiverd van slijm, stof en allergenen. Daarnaast ondersteunt de  zoutoplossing (liefst Himalaya zout) de afweerfunctie van je neusslijmvliezen.

Het potje kan dagelijks worden gebruikt en met name in het pollenseizoen, bij verkoudheid of verstopte neus zelfs meerdere keren per dag.

Goed, tot zover de theorie…

Ik zag het gebruik van de pot in het begin absoluut niet zitten. Je hangt voorover terwijl je je gezicht opzij draait en naar het plafond probeert te kijken. Vervolgens giet je het water met de theelepel opgeloste zout in je neusgat terwijl je met je mond open probeert te ademen.

Hoe benauwend klinkt dat ?

Het kostte ook aardig wat training voordat ik het zonder hoestbui voor elkaar kon krijgen. Het zoute water eindigde overal, behalve waar het moest eindigen. Inmiddels heb ik de techniek echter onder de knie.

En nu ben ik er bijna aan verslaafd. Het is een heerlijk gevoel als alles loskomt en je holtes weer leeg zijn.

Sinds ik de pot gebruik ben ik nog nauwelijks verkouden en dat is me het zout snuiven wel waard.

In mijn omgeving heb ik echter nog niemand zover kunnen krijgen de netipot te gebruiken, het klinkt te zweverig waarschijnlijk, maar ze weten niet wat ze missen.

Vooral de mensen met hooikoorts kan ik dit ten zeerste aanraden !

Dus hebben jullie interesse, via internet is hij in vele variaties verkrijgbaar en anders weet ik ook nog wel een adresje.

Ervaringen van medegebruikers zijn natuurlijk ook altijd welkom !

1Reactie

Geef een reactie