onthaasten

19 mei Onthaasten, maar niet te lang graag

Onthaasten

Dé favoriete term van deze tijd, onthaasten.
Wij mensen hebben het altijd maar druk, drukker, drukst.
Als je het niet drukt hebt, lijkt het wel of je niet helemaal oké bent tegenwoordig.
Maar altijd onder druk staan is helemaal niet goed voor je.
Dus af en toe neem je rust, onthaasten dus.
Gewoon een paar dagen helemaal niets.
De dingen doen die jij leuk vind en waar je anders niet toe komt. Gewoon even het ritme uit je dagen halen en doen wat op dat moment in je opkomt.

Dat vind ik dus heel moeilijk

Hoe het bij andere mensen werkt weet ik niet, maar ik vind niets doen ontzettend moeilijk.
Altijd is er wel die onrust om nog iets te moeten. Even dit, even dat.
Omdat dat nou eenmaal is hoe mijn dagen er normaal gesproken uitzien.

Even werken, even de hond uitlaten, even koken, even sporten, even bloggen, even een artikel uitwerken, even ontspannen (niet te lang vooral), de hond uitlaten en slapen. Alles wat er dan nog tussendoor komt even daar gelaten.

Als ik dan vrij ben van werk ligt er altijd nog wel een artikel, boek of een blog die uitgewerkt moet worden. Soms dwing ik mezelf een paar dagen niet naar de laptop om te kijken. Dat lukt me tegenwoordig al anderhalve dag!
En niet omdat het moet, maar gewoon omdat dat er voor mij bij hoort.
Dat is nou eenmaal mijn leven, mijn dagindeling. Als dat wegvalt, ben ik best even onthand.

Vrij zijn is heerlijk

Natuurlijk is vrij zijn heerlijk, gewoon de dingen doen op de tijd dat jij ze wil doen. Dat geeft al voldoende rust. Als ik weet dat ik een rondje hard kan lopen zonder dat ik daarna de tijdsdruk heb alweer op een afspraak te moeten zijn. Eigenlijk is alleen dat al onthaasten voor mij. Of uren met de hond door het bos dwalen, zonder dat de klok door tikt.
Zoveel heb ik helemaal niet nodig blijkbaar.
En als het mooi weer is, dan blijkt onthaasten ook best te lukken. Op een bank in de tuin neerploffen en gewoon even helemaal niets.
Zelfs niet nadenken, hoewel dat een uitdaging blijkt te zijn.

Maar na een dag of twee heb ik het dan wel gezien. Dan wil ik terug in mijn ritme. Aan het werk met nieuwe ideeën.

Rust geeft ruimte

Want dat moet ik wel zeggen. Als je een paar dagen onthaast, ontstaan er als vanzelf nieuwe ideeën waar je mee aan de slag wilt.
Alsof je jaren weg bent geweest van je werk en alvast nadenkt over wat je als eerste aan gaat pakken.
Dus die rust van het onthaasten geeft uiteindelijk ruimte voor nieuwe actie.
Nieuwe impulsen voor lichaam en geest.
Dus ja onthaasten is prima, maar voor mij is een dag of vier ook wel oké.Geen reactie's

Geef een reactie