Oofos

21 apr Oofos, goed voor je voet

Oofos

Oofos heb ik sinds kort ontdekt als de slipper tegen vermoeide voeten.
Ik ben een echte loper, ik wandel veel, loop hard en heb ook nog eens een baan waarbij ik veel loop.
Aan het eind van de dag heb ik vaak pijnlijke, vermoeide voeten en benen. Zo erg dat het me ook wel eens uit mijn slaap houdt.
Toen ik de Oofos stand zag vlak voor de marathon, wilde ik de slippers dan ook meteen hebben.

Oofos staat voor een gepatenteerde foamzool die de druk op je voeten verlicht en je voetboog perfect ondersteunt.
Na een lange dag lopen of staan zijn je voeten namelijk uitgezakt en platter geworden.

Hoe voelt het

Mijn hardloopschoenen lopen heerlijk, maar na een tijd intensief trainen had ik toch echt veel last van mijn voeten. Ik was zelfs even bang voor hielspoor. En dat is precies waar de Oofos ook tegen schijnen te werken.
Het verlicht de druk en zorgt voor sneller herstel van voeten en benen.

Als je ze aantrekt voelt dat even heel vreemd. Je voet wordt in een stand gedrukt die je niet meer gewend bent. tegelijkertijd voelt het alsof je op kussentjes loopt. En na een tijdje voel je de vermoeidheid inderdaad verdwijnen.
Zelf heb ik de OOlala aangeschaft, de teenslipper variant. De gewone slipper was te breed voor mijn smalle voet en de schoen is niets voor mij. Thuis is namelijk het eerste wat ik uitdoe mijn schoenen, dus binnenshuis ga ik ze al niet dragen. En ik vond de aanschaf van de schoen nogal aan de prijs voor iets wat ik eerst wilde testen.

Inmiddels ben ik om, een paar uur per dag op de slipper geeft een heerlijk gevoel en alle pijntjes zijn verdwenen.

Aanrader

Voor mensen die veel op hun voeten staan, vind ik het zeker een aanrader.
Kijk wel goed welke vorm bij jou past en draag het niet de hele dag. Daar krijg je luie voeten van en dat is ook weer niet goed.

Wat ik door de OOfos geleerd heb, is dat ik eigenlijk geen enkele schoen in mijn bezit heb die echt goed is voor mijn voeten.
Het uiterlijk wil in mijn geval vaak de doorslag geven, maar ik besef me nu dat goed schoeisel echt belangrijk is als je veel beweegt.
Of in ieder geval afwisselen met schoenen. Niet alleen platte en niet alleen hoge, soms een voetbed en soms even niet. Dat is nog het beste. En op blote voeten lopen is ook heel gezond.
En als het dan echt teveel is geweest heerlijk herstellen op mijn Oofos, ze werken zelfs goed tegen mijn immer koude pootjes.
Bijkomend voordeel dat ze ook verkrijgbaar zijn in verschillende, hippe kleurtjes, voor elk wat wils.

Geen reactie's

Geef een reactie