15 jun Paleo vispotje, een gemakkelijk recept.

Soms heb je gewoon even zin in iets gemakkelijks, geen gedoe, gewoon eten dat snel klaar is.

Maar het moet natuurlijk wel smaken en liefst ook nog een gezonde maaltijd zijn.

Tegenwoordig eet ik regelmatig Paleo recepten. Paleo is eigenlijk a way of life.

Eten zoals ze dat in de oertijd deden, of in ieder geval met ingrediënten die ze in de oertijd tot hun beschikking hadden.

Paleo gerechten worden bereid met onbewerkt voedsel, de pure ingrediënten dus, Just like the old days..

Deze way of life volg ik niet altijd helemaal, de paleo leefwijze staat bijvoorbeeld niet achter het eten van havermout en  laat dat nou net mijn favoriete ontbijtje zijn…

Ook alcohol en koffie horen niet in dit dieet en dat zijn dingen waar ik moeilijk afscheid van kan nemen.

En hee, je moet vooral eten waar je je goed bij voelt is mijn visie en soms is dat paleo, maar  niet altijd.

Maar het paleo vispotje vind ik helemaal geweldig en daarom wil ik het recept graag met jullie delen.

 

De benodigdheden voor twee personen zijn : 1 ui, 2 tenen knoflook, een blik tomatenblokjes (zonder suiker), 250 ml groentebouillon (liefst zonder suiker, verkrijgbaar bij Ekoplaza of van Zonnatura), een portie witvis(schel of tilapia),een portie garnaaltjes, een theelepel venkelzaad, peterselie, 170 gram zwarte olijven, een eetlepel olijfolie(of kokosolie).

 

Bereiding :

1 eetlepel olijfolie (kokosolie)verhitten en de gesnipperde ui 2 minuten op hoog vuur bakken.

Vervolgens voeg je de gesnipperde knoflook toe, de tomatenblokjes, de bouillon en de zwarte olijven. Dit kook je 2 minuten waarna je de witvis, garnalen en venkelzaad toevoegt.

Op laag vuur kook je het gerecht met een deksel op de pan zo’n vijf minuten.

Daarna draai je het vuur hoog en kook je het nog 2 a drie minuten zonder deksel, vuur uit, garneren met peterselie en voilà, het gerecht is klaar in een handomdraai.

DSC_0894

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie