Pompoensoep

06 nov Pompoensoep, een heerlijk herfstgerecht

Pompoensoep

Pompoensoep is een heerlijk herfstgerecht. Alleen al vanwege de kleur past het zo goed bij dit jaargetijde. Als de dagen weer korter worden, de bladeren gaan vallen en het over het algemeen wat kouder is buiten, maak dan een lekkere pompoensoep.
Dit vind ik bij uitstek de periode om weer lekker de keuken in te duiken en heerlijke herfst- of wintergerechten te bereiden.
Heerlijk met de lampjes aan, muziekje erbij, eventueel een wijntje en je kookmomentje is compleet!

Benodigdheden

  • Een flinke pan
  • staafmixer
  • snijplank
  • scherp mes
  • pollepel

Ingrediënten

Voor mijn pompoensoep gebruik ik voor het gemak twee zakjes pompoenblokjes van de Albert Heijn. Je kunt natuurlijk ook gewoon een pompoen of flespompoen gebruiken, maar ik ben een luie koker.
Daarnaast gebruik ik de volgende ingrediënten:

  • een eetlepel arachideolie
  • vier fijngesneden sjalotjes
  • twee fijn gesneden teentjes knoflook
  • een eetlepel citroengras(conimex)
  • 200 ml slagroom (in mijn geval lactose vrije van de Albert Heijn)
  • 500 ml kippenbouillon
  • mosterd naar smaak

Bereiding

Je verwarmt de eetlepel arachideolie en fruit daarin de fijn gesneden sjalotjes en knoflook.
De kippenbouillon voeg je toe en breng het aan de kook.
Vervolgens voeg je de pompoenblokjes en het citroengras toe en breng het wederom aan de kook.
Laat het twintig minuten koken.
Met de blender maak je het tot een vloeistof. Vervolgens voeg je de slagroom en de mosterd toe en verwarm het nog even goed.

Finishing touch

Schep de soep in soepkommetjes en maak het af met schoongemaakt basilicumblaadjes.
Je kunt natuurlijk ook een ander kruid toe voegen wat meer naar je smaak is.
Voor meer pompoensoep gerechten kijk je bijvoorbeeld op http://www.smulweb.nl/
Persoonlijk houd ik bijvoorbeeld van een stevige bite in mijn soep. Andere mensen hebben dat liever niet.
Als je op Smulweb kijkt vind je vele variabelen om je soep aan je persoonlijke smaak tegemoet te kunnen komen.

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie