

25 aug Zomerse recepten met zalm
Zomerse recepten
Zomerse recepten zijn altijd net een beetje anders dan anders. Voornamelijk doordat ze zo min mogelijk tijd moeten kosten.
Want heel eerlijk, met die hitte heb ik én geen zin om te koken, maar ook niet zoveel zin om te eten.
En dus moet het gemakkelijk zijn, licht verteerbaar en natuurlijk ook nog lekker.
Favoriet recept
Mijn persoonlijke favoriet van dit moment is de gesneden koolraap pasta van de AH, gemengd met zalm, spinazie en room.
Super simpel, supersnel en ook nog eens erg lekker.
10 minuten roerbakken, meer zal het niet zijn. Geen snij werk, maar gewoon domweg een beetje door elkaar husselen. Zo heb ik het graag in de zomer.
De beschrijving van het recept staat op de zak van de koolraap pasta dus een kind kan de was doen.
Het lijkt zelfs een beetje op pasta, hoewel de smaak natuurlijk anders is. Zelf gebruik ik geitenroomkaas of oatly als room, maar andere soorten kunnen natuurlijk ook gewoon.
Tweede recept
Het volgende recept ontstond uit restjes die ik over had. Zo ontstaan recepten natuurlijk vaak. Je hebt wat ingrediënten over die echt op moeten, voordat je ze weg kunt gooien.
In mijn geval was dat een restje gesnipperde zalm van bovenstaand recept, een avocado en wat stengels bleekselderij.
Bleekselderij doet het sowieso goed in de zomer. Het is lekker fris en het drijft vocht af. Geen overbodige luxe met temperaturen richting de veertig graden.
De avocado snijd je in stukjes, de bleekselderij ook. Vervolgens maak je een vinaigrette van mosterd, olijfolie en balsamico azijn. Vijf eetlepels olie, twee eetlepels balsamico, een eetlepel mosterd en wat zout en peper.
Mijn favoriete dressing met een bite.
Die meng je met de andere ingrediënten en klaar is je koude, verfrissende en toch pittige salade.
Geen reactie's