13 okt Regenseizoen, wat draag je dan?

Het regenseizoen is begonnen

Als het regenseizoen daar is, verstoppen we ons allemaal het liefste onder een dekentje op de bank.
Toch?
Nou ben ik daar wel een uitzondering op als echt buitenmens.
Toch vind ook ik het vervelend als het elke dag regent.
Niet om er zelf in te moeten lopen, maar wel omdat je steeds op moet letten wat je aan trekt.
En niet te vergeten, het afdrogen van de hond na elke wandeling is ook wel een dingetje.

Wat trek je aan?

Voor de wandelingen met de hond heb ik speciale buitenkleding die écht goed waterdicht is.
Maar om nou te zeggen dat ik er graag in loop….
Het oog wil tenslotte ook wat en regenkleding werkt daar niet altijd goed aan mee.
Kleding voor het regenseizoen is ook zo’n uitgave die je liever niet doet. Het is vaak best prijzig en vrijwel nooit leuk om te zien.

Hoewel, daar komt gelukkig wel steeds meer verandering in.
Zelf ben ik fan van Schmuddelwedda, een merk regenjassen die er nog redelijk uit zien en in leuke kleuren verkrijgbaar zijn. Het blijft echter wel een regenjas en prijzig is hij ook nog. Met als gevolg dat je er wel een aantal jaar mee wil doen.
En daar hou ik dus niet van. Ik heb het liefst een jas bij elk kledingstuk en ook de regenjas moet dus het liefst wel passen bij wat ik draag.

Qua schoenen is het ook een aanschaf, ik wil voor de wandelingen graag rubber laarzen die er én leuk uitzien en goed lopen. Want het is zonde om je voeten te verzieken op schoenen zonder voetbed. Maar ook deze uitgaaf doe ik eigenlijk liever niet.
Investeren in je voeten vind ik echter wel belangrijk genoeg om dat goed te doen en het voordeel van duurdere kleding is wel vaak dat het langer mee gaat.

Betaalbare kleding voor het regenseizoen

Zelf heb ik voor het regenseizoen meerdere soorten regenkleding nodig. Die voor de lange wandelingen wat ook nog eens redelijk warm zit. Maar ook de regenkleding voor het hardlopen, die niets weegt, maar je wel zo lang mogelijk droog houdt en het liefst ook nog een beetje ademt.
Zucht, daar gaat mijn budget weer vrees ik.

Maar tegenwoordig ben ik toch iets makkelijker geworden en neig ik naar budgetkleding voor de kleding waar ik eigenlijk liever niet teveel aan besteed.
Eén goede, dikke, warme waterdichte jas mag wat meer kosten en de laarsjes voor lange wandelingen ook. Maar dan houdt het ook echt op.
En dus ga ik tegenwoordig ook voor mijn regenkleding naar de Decathlon.
Want het is én betaalbaar en het doet wat ik er van verwacht. De praktische regenkleding die je makkelijk even mee neemt tegen een goede prijs en die er ook steeds leuker uit gaat zien.
Hardlopen is alles bij elkaar toch best een prijzige hobby en als je het dan nog droog wilt doen, is het fijn als er winkels zoals Decathlon bestaan. Dan kun je af en toe nog eens wisselen van jas, zodat je setje er uit blijft zien als een setje.

Geen reactie's

Geef een reactie