schiphol

11 jul Schiphol in de zomer, altijd weer een fascinerend uitje

Schiphol

Schiphol, onze grootste luchthaven, spreekt toch altijd weer tot de verbeelding.
Tenminste, wel tot de mijne. Al als ik aan kom rijden en de fascinerende hoeveelheid vliegtuigen in de lucht zie dalen en stijgen. Elke keer vraag ik me af hoeveel mensen daar keihard aan het werk zijn om dat veilig te laten verlopen.
De planning en de organisatie van al die duizenden mensen die er op een dag passeren en in het juiste vliegtuig terecht moeten komen.
Machtig mooi toch?

De mensen

En dan de mensen.
Werkelijk, ik kijk steeds opnieuw mijn ogen uit naar de bonte verschijning die voorbij trekt.
Mensen met stress en zonder, mensen met enorme bagage hoeveelheden en mensen met vrijwel niets.
En dan de kledingstijlen, fantastisch om je over te verbazen!
Ik probeer me dan voor te stellen waar ze heen gaan, waar ze vandaan komen, wat ze zullen gaan doen.
De zakenreisjes haal je er altijd wel uit en de backpackers ook, maar er is ook een groep waarvan je niet kunt inschatten of ze een wereldreis gaan maken of een dagtrip.

Genieten

Zet mij een dag op Schiphol en ik geniet. Vermoedelijk heb ik na een dag daar zitten een schrift vol met nieuwe personages voor in mijn eventuele nieuwe boeken. De halve verhaallijn spint zich dan ook al in mijn hoofd af.
Vorige week mocht ik weer twee keer. Een keer vroeg in de ochtend en een keer laat in de middag.
Een wereld van verschil. In de ochtend heeft iedereen haast, maar niet heel veel onrust. Laat in de middag is dat veel meer voelbaar. Misschien ook omdat er een wk wedstrijd werd gespeeld en er een aantal mensen al rijkelijk van de drank hadden genoten. Totaal onvergelijkbare sfeer met die in de ochtend. Ook weer fascinerend.

Liever niet

Gelukkig ging ik alleen halen en brengen.
Want hoe leuk ik Schiphol ook vind, zelf reis ik er liever niet.
Het mensen kijken is fantastisch, maar zelf onderdeel zijn van die mensen, nee bedankt.
Gedoe vind ik het altijd, en stress. Meestal kan ik pas ontspannen als ik al lang en breed in de lucht hang.
Aangezien je al uren van te voren aanwezig moet zijn, zijn die stressmomenten wat mij betreft te lang.
Laat mij maar lekker halen en brengen, dat vind ik leuk.
Om vervolgens zelf met de auto op vakantie te gaan.

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie