03 apr Slapeloosheid, en een recept hier tegen

Vroeger sliep ik als een roosje, overal kon ik slapen, waar je me ook neerlegde.
Bij collega ’s op de bank na een avond stappen, bij vriendinnen in bed, in auto’s, bussen, tenten, geen probleem, ik sliep wel.
Niks kon ik me voorstellen bij de verhalen van mensen met slapeloosheid die ’s nachts uren naar het plafond lagen te staren of door het huis doolden en er zelfs tegenop gingen zien naar bed te moeten gaan.
Medelijden had ik met hen, maar ik vond ook dat je maar gewoon in bed moest gaan liggen met je ogen dicht, dan komt de slaap vanzelf.
Jaja…….tot een aantal jaren geleden de slapeloosheid mij ook trof.
Ineens was ik degene die uren wakker lag, woelen en draaien tot ik een ons woog en de begroeting van mijn spiegelbeeld in de ochtend deed me elke dag meer schrikken.
Alle tips en trucjes die mensen wisten, heb ik uitgeprobeerd, net als al die andere slapelozen onder ons.
En nee, niets werkt. Ja misschien de slaapmiddelen, maar dat vind ik voor mezelf een brug te ver.
Ik reageer vrij snel op medicatie dus ik zal er zeker goed op slapen, maar ik vrees dat ik de dag of zelfs de dagen er na ook nog steeds functioneer op het niveau van een schijndode.
Gezien mijn leeftijd riepen er veel mensen ook ineens dat het wel de overgang zou zijn, ja misschien wel wat vroeg, maar toch….
Gelukkig , en voor degenen die het betreft helaas, ken ik ook slapeloze mannen.
Dus niks overgang, gewoon een vet slaap probleem.
Bij mij zijn het periodes, gelukkig slaap ik dus ook periodes wel goed en nee ik slaap niet alleen slecht in periodes van stress, want dat is wat veel mensen bij het lezen van deze zin meteen al zullen roepen.
Maar sinds kort heb ik een geweldig recept ontdekt. Het komt uit de ‘Gezond ’ en ik heb er op geslapen als een roosje zoals ik dat vroeger ook kon.
Dat ga ik jullie natuurlijk niet onthouden, want ook onder mijn lezers zullen zich vast slechte slapers bevinden en wie weet hebben zij er ook baat bij.
Ik hoor het graag ! en natuurlijk ook andere tips tegen slapeloosheid, want wie weet heeft iemand een geweldige tip die voor meerdere mensen kan helpentegen slapeloosheid.

Recept havermoutdroomgebak
150 gr. Havermout
500 milliliter amandelmelk
2 appels
80 gram verse dadels
1 ei
4 eetlepels honing
1,5 eetlepel kaneel

Verwarm de oven op 200 graden Celsius
Meng havermout, amandelmelk, honing en ei in een grote kom.
Snij de appels en dadels in stukjes, bestrooi met kaneel en voeg toe aan het beslag. Vet een ovenschaal in met olijfolie, schep het mengsel in de schaal.
Zet hem ongeveer 25 minuten in de oven al naar gelang de diepte van de schaal.

Geen reactie's

Geef een reactie