staycation

20 mei Staycation, zomervakantie, maar dan anders

Staycation

Staycation, tot een paar maanden geleden hadden we er überhaupt nog nooit van gehoord.
Inmiddels is dit echter onze realiteit. Als je nu vakantie hebt, kun je niet zoveel.
In ieder geval niet naar het buitenland of een terrasje pakken. En aangezien we door de corona crisis al maanden dit leven leiden, verandert er tijdens een staycation dus eigenlijk niet zoveel.

Gelukkig hebben we de afgelopen tijd redelijk mooi weer gehad, waardoor we in ieder geval nog buiten konden leven.
Balkonia, Tuinesie, Thuizenaarschap, allemaal nieuwe termen die we nu de wereld inslingeren om voor ons zelf nog een beetje de grap er in te houden.
Maar grappig is het natuurlijk allesbehalve.

Zomervakantie, maar dan anders

Zelf heb ik op dit moment ook mijn staycation. Voor het eerst in jaren hadden we namelijk onze zomervakantie geboekt in mei in plaats van in september, wat we normaal doen. Dit kwam simpelweg beter uit.
Helaas, liep dat even anders.
Eigenlijk hadden we nu heerlijk op onze kont in Tsjechië moeten zitten, maar al aan het begin van de corona crisis werd duidelijk dat die grenzen sowieso tot juni gesloten zouden blijven.
We hadden dus wat tijd om ons voor te bereiden.

Maar ja, wat kun je plannen in tijden als deze?
Als je aangeraden wordt zoveel mogelijk binnen te blijven of in ieder geval thuis te blijven en niet door het hele land te reizen?
Dus we houden ons daar maar zoveel mogelijk aan en ontspannen voornamelijk in en om het huis. Ook niet verkeerd trouwens, vrij is vrij tenslotte.
Alleen al het idee dat je de dag aan jezelf hebt en hem kunt laten lopen zoals het loopt. Dat is ook vrijheid!
En ik moet eerlijk bekennen dat je daar wel weer meer van leert genieten.

Staycation activiteiten

Activiteiten tijdens onze staycation zijn vooral wandelen en fietsen en in de tuin zitten.
Heerlijk toch, eigenlijk precies dat waar vakantie voor bedoeld is. Alleen krijg je niet de prikkel van een buitenlandse trip.
Maar dat is dan weer voor de volgende keer.

Het grappige is dat je nu, als je eten thuis laat bezorgen, er een soort van feestje van maakt. Anders dan anders, toen het nog gewoon was.
Want wij houden erg van uit eten gaan, maar dat is al een tijdje niet aan de orde. Als je favoriete restaurant dan thuis bezorgd is dat een cadeautje hoor.
En elke trip naar een winkelcentrum wordt ook een soort van uitje. Je geniet ervan langs de winkels te lopen waar je normaal geen oog voor hebt.
Toegegeven, ik blijf wel het liefste buiten staan. Die onmogelijke manoeuvres die je soms namelijk uit moet halen om de 1,5 meter in acht te houden maken me wat onrustig.
Nee, ontspannen op stap is wel even anders dan voorheen. Maar we mogen nog op stap en alweer ietsje meer dan dat we mochten dus laten we daar vooral van genieten.

Overigens is het wel een beetje jammer dat op dit moment in Tsjechië de terrasjes wel weer open zijn…..

Geen reactie's

Geef een reactie