Tonijnsalade

10 sep Tonijnsalade, mijn favoriete maaltijdsalade

Tonijnsalade

Mijn favoriete tonijnsalade recept zal ik vandaag met jullie delen.
Je kent dat wel. Van die dagen dat je weet weinig tijd te hebben om te eten en weinig zin om dan ook nog te koken.
Dan is dit recept echt een aanrader.
Zelf maak ik hem vaak als ik weet dat ik alleen moet eten.
Dan blijft er namelijk meer over voor mij!
Want als ik eenmaal aan deze salade ben begonnen, kan ik moeilijk nog een beetje overlaten.
Hij is echt heerlijk vind ik persoonlijk.

Jaren geleden, toen ik nog amper kon koken, het recept uit een kookboekje gehaald en sindsdien is hij favoriet.
Ik ben niet per se een fervent viseter, maar af en toe een visreceptje vind ik oké.
Buiten dat het makkelijk te maken is en ook gewoon gezond.
Het recept stamt uit de tijd dat er nog amper voedsel allergieën waren, maar gelukkig is deze voor veel mensen toch nog steeds te doen.

Benodigdheden

Voor twee personen gebruik ik :

  • twee blikjes tonijn op water
  • klein blikje kidneybonen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 grote tomaten

Voor de vinaigrette:

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • zout en peper
  • flinke eetlepel mosterd

Bereidingswijze

Bereid de vinaigrette terwijl je de kidneybonen afgiet, afspoelt met water en uit laat lekken.
Laat ook de tonijn goed uitlekken.
Roer de ingrediënten voor de vinaigrette goed door elkaar.
Schep de tonijn door de vinaigrette, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Snijd de bleekselderij in schijfjes, de tomaten in stukjes en schep ze door het tonijnmengsel.
Voeg de kidneybonen toe, roer alles goed door elkaar en klaar is de salade.

Tips

Het lekkerste is hij als je hem een dag in de koeling laat staan, de smaken zijn dan goed ingetrokken.
Met een stukje ciabatta (uit de oven) erbij is het helemaal niet te versmaden.
De lekkerste maaltijdsalade wat mij betreft!

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie