Vakantie leesvoer

18 aug Vakantie leesvoer, zo belangrijk!

Vakantie leesvoer

Vakantie betekent ontspanning. Voor mij betekent dat eindelijk tijd hebben om eens een boek te lezen.
Het hele jaar door zie ik titels langskomen waarvan ik denk : ‘Ja, die wil ik lezen.’
Maar ik heb het afgeleerd ze dan te kopen, omdat ik over het algemeen de tijd en de rust niet heb om daadwerkelijk te gaan zitten lezen.
De enige uitzondering is op vakantie en dus haal ik dan wel mijn broodnodige leesvoer.
En dan nog duurt het een paar dagen, voordat ik me echt kan overgeven aan de rust om te gaan zitten en weg te drijven in een leuk of spannend boek.

Leesvoer voor deze keer

Zelf ben ik fan van de boeken van Suzanne Vermeer, omdat ze zo gemakkelijk weg lezen. Niet nadenken en gewoon lekker lezen.
Esther Verhoeff staat ook hoog op mijn lijstje, maar dat vergt altijd net weer meer van je, haar boeken zijn altijd spannend en lopen nooit zoals je denkt.

Een stukje zelfverrijking of zelfontwikkeling vind ik ook altijd wel erg belangrijk. Ook om nieuwe inspiratie voor mijn blogs op te doen (stiekem toch een beetje werken op vakantie vind ik alleen maar leuk), maar ook echt voor mezelf om weer iets van te leren. Het geeft in ieder geval stof tot nadenken.

Daarom heb ik ‘Nooit meer piekeren’ van Marleen Derks besteld. Het boek wat zegt dat je door anders te denken, je echt anders in het leven kunt gaan staan en kunt stoppen met piekeren.
Ik ben zeer benieuwd, want dat willen we allemaal wel, toch?

Uiteraard gaan er ook wat hardloopboeken mee, gewoon om in de flow te blijven. Sommigen lees ik vaker dan één keer, omdat dingen al snel versloffen die eigenlijk heel goed voor je zijn. Zo neem ik ‘Verademing’ mee, het boek van Bram Bakker en Koen de Jong met een hoop praktische tips om je ademhaling rustiger te krijgen tijdens sporten, maar ook tijdens rust.

Neem de tijd

Als je dan eenmaal de rust hebt om te gaan lezen, is het ook belangrijk dat je de tijd hebt. Niet vlak voordat je een geplande activiteit gaat doen, snel een spannend boek willen lezen, want dat werkt niet.
EEn paar uur gewoon kunnen relaxen met je leesvoer werkt beter. Om daarna alles nog eens te overdenken of na te genieten van het spannende boek.

En als ik alleen wil lezen en niet wil nadenken, dan heb ik nog een voorraadje Linda. opgespaard om lekker gedachteloos doorheen te kunnen bladeren.
Geloof mij, die vakantie en de ontspanning gaat helemaal goed komen!
Die extra koffer met al die boeken neem ik dan maar voor lief 🙂


Geen reactie's

Geef een reactie