vakantie

14 jul Vakantie voorbereiden

Vakantie

Hoewel vakantie voor mij nog niet zo ver is, begint het gevoel toch wel te kriebelen.
De zomervakantie in het zuiden van het land is al begonnen en om me heen merk ik al een ander sfeertje ontstaan.
Ook al is het achttien graden, er ontstaat zo’n zomervibe. Zo’n vibe dat mensen meer ontspannen aan hun dag beginnen.
Net wat zorgelozer dan anders.
Tijdens mijn avondrondje met de hond zijn er ineens ook nog veel kinderen buiten, je hoort meer geroezemoes. Vakantie tijd is simpelweg een gezellige tijd.
Mijn vakantie start pas aan het eind van de zomervakantie, maar toch kriebelt het nu al.
De bestemming is lang geleden geboekt en dat leek toen heel ver weg.
En nu ineens is het zo dichtbij voor mijn gevoel.

Voorbereidingen

Ik ben geen typische vakantieganger. Eens per jaar is eigenlijk wel voldoende en de voorbereidingen leveren soms ook wat stress op.
Dat lijkt echter elk jaar stiekem toch wat minder erg te worden.

Wel heb ik mijn vaste voorbereidingsgewoonten waar mensen mij vaak om uitlachen.
Ik móet bijvoorbeeld altijd een boekje kopen van het gebied waar we naar toe gaan en een woordenboek van dat land.
Alsof Google nog niet is uitgevonden zeg maar. Ik wil gewoon de papieren versie bij me hebben waar ik in kan bladeren.
En dat bladeren is nu al begonnen. De boekjes zijn in huis en ik verdiep me vast in de mogelijkheden en bezienswaardigheden van de streek. Want stel je voor dat we iets missen.

Ook is het land al toegevoegd aan mijn weeronline app, zodat ik zeven weken van te voren kan zien wat voor weer we krijgen. Alsof dat realistisch is en niet nog honderd keer kan veranderen….
Het lijstje op mijn telefoon wordt gevuld met zaken die ik echt niet moet vergeten en met zaken die we nog moeten kopen.
Zo leef ik altijd naar mijn vakantie toe.

De bestemming

Dit jaar is de bestemming het zuidwesten van Zweden. Vorig jaar zijn we na die lange, hete zomer in Nederland zo ongeveer nog twee weken weggesmolten in Italië, dus nu waren we toe aan een wat koeler weerbeeld.
Beetje jammer dat het hier nu ook koel is en mijn weer app vertelt dat het in Zweden nu 14 graden is. Iets warmer zou ik niet erg vinden geloof ik.

Vorig jaar lagen we alleen maar voor pampus, dus dit jaar hoop ik op wat meer actie. Stiekem ben ik al op zoek naar goede wandelschoenen en ook de fietsen gaan mee. Naast de gebruikelijke hardloopuitrusting uiteraard, want lopen met 14 graden zal vast een stuk beter bevallen dan met 36 in Italië.

Kom maar op met die vakantie

Kortom, ik ben er al helemaal klaar voor geloof ik. Waar ik normaal spanning voel, heb ik er nu gewoon zin in.
En de route er naar toe, nee daar verdiep ik me dan weer niet in. Dat komt voor rekening van mijn lief, want je moet de taken eerlijk verdelen.
Mijn vakantie begint op het moment dat we in die auto stappen en op weg zijn. Niets heerlijkers voor mij dan met de auto op vakantie. Tussenstops langs de snelweg, kijkend naar al dat verkeer op weg naar hun bestemming.
Om dan na een hele lange reis eindelijk aan te komen en twee weken lang niets anders te doen dan dat waar we zin in hebben. Kom maar op met die vakantie!
Geen reactie's

Geef een reactie