vrolijk kerstfeest

25 dec Vrolijk kerstfeest, maar niet voor iedereen

Vrolijk kerstfeest

Voor mij is kerst een feest waar mensen blij en gelukkig horen te zijn.
Dat is een utopie, dat realiseer ik mij maar al te goed.
Vrijwel iedereen heeft met kerst een gevoel van gemis.
Gemis van een persoon of gemis van een gevoel wat er vroeger wel was tijdens deze dagen.
Waardoor een vrolijk kerstfeest niet al te vaak gevoeld wordt.

Mooie herinneringen vervagen vaak door stress

Hopelijk heeft echter ook vrijwel iedereen een mooie kerstherinnering.
Dat hoeft helemaal niet te zijn met de mensen met wie je nu bent, maar gewoon een kerst die een enorm gelukkig gevoel opriep.
Kerstmis zoals kerst hoort te zijn. En dat is echt maar zelden.
Over het algemeen is kerst een gezellig samenzijn, maar hangt er ook veel stress aan vast. Stress om iedereen tevreden te stellen. Vaak overheerst die stress, en dat is jammer. Want het zou zo mooi zijn als we gewoon kunnen genieten van wat is.

Mijn mooiste kerstherinnering

Mijn mooiste kerstherinnering dank ik gek genoeg aan mijn werk. Al mijn hele arbeidsleven ben ik gewend op feestdagen te moeten werken. Dat is vervelend, maar ook gewoon een gegeven. Het hoort bij mijn vak.
Ooit moest ik op kerstavond werken. Op een groep met jongeren. Mijn collega gaf hen de kans met hen mee te gaan naar de kerstviering en ik  zou het feestmaal voorbereiden voor als ze terugkwamen.
Een aantal zou meegaan naar de kerk, een aantal bleef bij mij. Ik keek naar buiten en zei tegen de vertrekkende groep dat als ze terugkwamen, het een witte kerst zou zijn.
Hoongelach al om. Ik kon toch zeker het weer niet voorspellen.
Nee, dat kan ik inderdaad niet. Maar die avond kreeg ik gelijk. Die lieve koppies die me met grote ogen aankeken toen ze uit de auto kwamen en in een dikke laag sneeuw sprongen ! Het was fantastisch! De kerstverlichting aan, de maaltijd op tafel en daarna met zijn allen de sneeuw in. Mooier kon mijn kerst niet beginnen !
En nog steeds is het voor mij het mooiste als kerst gevierd wordt met een dikke laag wit poeder op de straten.
Ik vrees dat ik dan moet gaan emigreren….

Voor iedereen hoop ik toch op gezellige, sfeervolle kerstdagen!

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie