weeralarm

15 jan Weeralarm, paniek bij de meesten, behalve bij mij.

weeralarm

Weeralarm

Zodra er op het nieuws een weeralarm wordt afgegeven, gaat mijn hartje sneller kloppen.
Code geel levert al enthousiasme op, maar een code rood vind ik helemaal gaaf.
Ik hou van de extremen die het weer ons te bieden heeft, behalve extreme hitte, die mag mijn deur voorbij gaan.
Storm, sneeuw, ijzel, ik vind het allemaal even fascinerend.
Als kind zat ik al hele avonden naar de lucht te staren als er maar een beetje sneeuw voorspelt werd.  Ik betrap mezelf er op dat ik dat nog steeds blijk te doen. Dol ben ik op de witte dwarrelende vlokjes en ik baal ervan als het in de nacht gebeurt. Hoewel de verrassing in de ochtend van een mooie witte wereld ook wel heel fijn is.
De laatste jaren gebeurt het echter nog zo weinigen dat vind ik heel jammer. Ik stam uit de tijd dat je elke winter sneeuw had en elke winter heerlijk kon schaatsen. Dus nu benut ik elk moment dat er maar een vlokje uit de lucht komt dwarrelen.

Paniektoestand

Als Nederland in paniek dreigt te raken over het te verwachten weer, dan krijg ik het naar mijn zin.
Trouwens, het zijn meer de nieuwsbronnen die paniek zaaien geloof ik, want de mensen zelf geloven al niet meer zo in de weeralarmen. Het hele fenomeen weeralarm begrijp ik ook niet zo goed. Iedereen gaat dan of eerder de weg op, waardoor alles eerder vastloopt. Of men gelooft er gewoon niet in en dan loopt het alsnog vast.
Te vaak wordt er paniek gezaaid, waardoor mensen het nu wel geloven met dat weeralarm of eigenlijk juist niet.
Maar ik zit de hele dag op de buienradar als er code geel, oranje of rood gegeven wordt. En nee, ook ik ben niet blij als ik de weg op moet in extreem weer.Maar als ik vrij ben, dan geniet ik graag van een beetje sensatie.
Geven ze hoog water op, ga ik het liefst naar het strand en ik loop sowieso als een dijkwachter langs de dijk bij mijn wijk. Puur om de kracht van de natuur te zien, dat is zo mooi. Bang om weg te waaien, welnee. Heerlijk om je koppie leeg te laten waaien, dat wel. Gaat het water echt te hoog, ja dan ontstaat er bij mij ook paniek.

Over het algemeen is het toch een teleurstelling

Helaas blijken de meeste weeralarmen toch te voorbarig te zijn. Een hoop nieuws om niks, want meestal is het een storm in een glas water.
En we zijn toch ook wel wat gewend met zijn allen. Iedereen weet dat je je aan moet passen als het extreem weer is en als we dat nou allemaal doen, valt het toch wel mee.
Ik ben altijd vrij sip als ik twee dagen het weerbericht heb gevolgd en de sneeuwbuien blijken toch net langs Nederland te trekken.
Of de storm is veel minder zwaar dan ze voorspelt hadden.
Ik wil actie, sensatie!
Voor vandaag voorspellen ze dat de waterkeringen dicht gaan. Ik ga zo een rondje doen langs de dijk en wie weet wel even een rondje door Rotterdam, om de onderlopende kades te bekijken.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie