wet van de aantrekkingskracht

08 sep Wet van de aantrekkingskracht

Wet van de aantrekkingskracht

De wet van de aantrekkingskracht, het betekent dat waar je je op focust, je ook daadwerkelijk aantrekt.
Vaak denken mensen echter dat dat ook gewoon toeval kan zijn.
Je kent allemaal wel die momenten dat je aan iemand denkt en diegene je vervolgens of opbelt of dat je hem/ haar tegen komt.
Wij noemen dat vaak telepathie of gewoon toeval, maar het zou zomaar kunnen zijn dat de wet van de aantrekkingskracht op dat moment voor je aan het werk is.

Focus op iets positiefs

Hoe je het ook noemt, voor jezelf is het belangrijk de focus op positieve zaken proberen te houden.
Zodra je vervalt in negativiteit, zul je merken dat er meer negativiteit om je heen ontstaat. Gericht op jou, maar ook de dingen die je overkomen.
Het universum bestaat namelijk uit trillingen. Wij ook. Als we negatief denken, zenden we negatieve trillingen uit. En als we positief denken, veranderen de trillingen dus richting positiviteit.

Het universum reageert op dat wat jij denkt. En is je gedachte negatief, dan zullen de gebeurtenissen vanzelf ook negatiever worden.
Ja, dit klinkt allemaal vaag en zweverig als je het voor het eerst hoort.
Maar probeer eens in de praktijk op positieve zaken te focussen en je zult merken dat de omgeving en de gebeurtenissen om je heen ook positiever zullen zijn.
En nee, dat betekent niet dat je nooit meer iets vervelends zult mee maken.

Het vergt oefening

Positief denken is niet altijd makkelijk. 72% van wat we denken is namelijk negatief. Dus het zal tijd kosten je gedachten wat meer om te buigen.
Als je de wet van de aantrekkingskracht toe wilt gaan passen, dan is het belangrijk positiever te gaan denken.
Maar wat nog belangrijker is om ook te geloven in wat je denkt. Want als je gedacht over een gebeurtenis heel positief is, maar je diep in je hart twijfelt of dat wel klopt, dan werkt het niet.
Gevoel en gedachte versterken elkaar. Negatieve gevoelens geven negatievere gedachten en positieve gevoelens versterken je positiviteit. Maar alleen als je in jezelf gelooft.
En ook dat vergt oefening. Want twijfelen, dat kunnen we met z’n allen heel goed.

Wil je meer weten over de wet van de aantrekkingskracht? Er zijn veel boeken over geschreven waaronder het boek op de foto : ‘Denk groot en word rijk’van Napoleon Hill.Geen reactie's

Geef een reactie