witlofsalade

11 okt Witlofsalade met avocado en dadelstroop

Witlofsalade

Witlofsalade is af en toe een lekkere oplossing om gevarieerd te eten.
Hoewel witlof zeker niet mijn favoriet is, vond ik het op deze manier wel erg fris en lekker.
Het recept komt uit mijn eigen mouw. Gewoon resterende ingrediënten door elkaar gedaan en op de gok een dressing erbij gemaakt. Toen ik nog zuivel mocht eten was een dressing van mayonaise en crème fraîche mijn all time favorite en ik heb gezocht naar iets wat dat zou kunnen benaderen.
Wonder boven wonder kwam er een lekkere maaltijd tevoorschijn waar ik twee dagen van heb kunnen genieten.

Benodigdheden

Voor twee personen:

  • vier stronken witlof
  • cherrytomaatjes
  • avocado
  • handje walnoten
  • uitje
  • appel (granny smith)

Voor de dressing:

  • twee eetlepels suiker- en zuivelvrije mayonaise van de AH
  • een eetlepel 100% dadelstroop van de AH
  • scheutje witte wijnazijn.

Bereiding

Snij de stronken witlof in de lengte door en verwijder het hart. Daarmee verwijder je namelijk de ergste bitterheid. Die bitterheid is de reden dat veel mensen niet van witlof houden. Snij je het hart eruit, is de smaak al veel beter te doen.
Vervolgens snijd je de witlof in dunne reepjes en was je het in een vergiet. Laat het goed uitlekken.
Snipper de ui, snij de cherrytomaatjes doormidden, prak de avocado, schil en snij de appel in stukjes.
Meng twee eetlepels mayonaise met een eetlepel dadelstroop en een scheutje witte wijnazijn.
Doe de witlof in een schaal, meng de dressing er door heen. Eventueel kan je hem op smaak maken met wat peper.
Zout ben ik niet zo’n voorstander van, het is niet goed voor je en vaak doet het afbreuk aan de gezonde smaak, maar mocht je er behoefte aan hebben kun je altijd wat zout toevoegen.

Meng de avocado door de witlof, vervolgens het uitje en de appel.
Meng alles goed door elkaar en laat de smaken lekker intrekken.
Last but not least voeg je de tomaatjes en de walnoten toe.

Al met al vond ik het verrassend lekker.
Mocht je teveel hebben gemaakt of de salade langer willen bewaren, doe hem in een bakje met wat citroensap en twee dagen later smaakt het nog steeds lekker fris.

Geen reactie's

Geef een reactie