zomerboeken

15 aug Zomerboeken, alvast aangeschaft om me op te verheugen!

Zomerboeken

Zomerboeken, boeken die ik aanschaf om me in mijn zomervakantie mee te kunnen vermaken.
Lezen hoort bij mij, maar al jaren gun ik me er steeds minder tijd voor.
Dus in de zomervakantie gaan er steevast wat boeken mee. Ook dit jaar heb ik er weer drie aangeschaft om me heerlijk in te kunnen verliezen.
Op vliegvakanties kies ik voor de e reader, dan heb je altijd voldoende bij je, maar ik mis toch echt dat gevoel van die bladzijde omslaan. Dit jaar gaan we niet vliegen, dus heerlijk extra ruimte om wat boeken mee te sjouwen. Gewoon ouderwets van papier.

Categorieen

Op de één of andere manier bestaan mijn zomerboeken tegenwoordig altijd uit drie categorieën.
Een heerlijk leesboek om me echt in te verliezen, meestal van Susan Vermeer of iemand vergelijkbaar in dat genre.
Daarnaast een boek om jezelf te ontwikkelen, soms in het ondernemerschap en soms op persoonlijk vlak. Gewoon wat inspirerende teksten om van daaruit weer plannen te maken en doelen te stellen. En een literair boek. Deels omdat ik dat belangrijk vind voor mijn eigen leerproces als schrijver, maar deels ook omdat ik dat nou eenmaal graag lees. Iets ingewikkelder dan zo’n lekkere weglezer, maar ook weer heel inspirerend.
Vorig jaar bestonden mijn zomerboeken ook uit deze drie categorieën en de aanrader van die drie vond ik wel het boek van Michael Pilarzyck, design your own life. Niet om alles precies te volgen zoals hij het doet, maar wel om geïnspireerd te raken.

Stapeltje van dit jaar

Uiteraard weer een heerlijk boek van Susan Vermeer om de eerste week lekker mee te ontspannen.
Ook een literaire thriller is van de partij, dit keer van Jeffrey Deaver.
Het ontwikkelingsboek is dit jaar ‘Jouw verhaal, jouw kracht’, gewoon omdat ik nieuwsgierig was naar aanleiding van wat recensies.
Als extra gaat dit jaar de ‘Hardlooprevolutie’mee, een boek van Stans van de Poel en Koen de Jongh over de sportrusten methode.
Dit is meer vakliteratuur aangezien ik met mijn voorbereiding voor de marathon bezig ben en daar dit boek bij gebruik. Ik heb het al gelezen, maar de theorie is zeker de moeite waard om me nog eens in te verdiepen.
Uiteraard is ook gewoon de laptop van de partij, want vooral op vakanties raak ik geïnspireerd en heb ik tijd en ruimte om mijn eigen verhalen te schrijven.
Er staan een aantal halve verhalen op de plank en wie weet krijg ik voldoende ideeën om ze af te schrijven, zodat ik er weer eens één uit kan gaan geven.
Mijn eigen geschreven zomerboeken, dat zou mooi zijn, elk jaar een nieuw zomerboek uitgeven zoals Susan Vermeer dat ook altijd doet.

Geen reactie's

Geef een reactie