01 jun Zuivelvrij eten

 

 

Na een consult bij mijn lichamelijke goeroe, kreeg ik de tip om eens zuivelvrij te gaan eten.

Nou heb ik bij zuivelvrij eten meteen een associatie met suikervrij en biologisch eten zonder gluten en toegevoegde E-nummers.

Voor mensen die dat doen, niets mis mee, maar ik krijg er een soort allergiegevoel bij.

Geitenwollen sokken en dat soort associaties.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben 100% voor gezond eten, maar wel binnen proporties.

Ik word niet gelukkig als ik geen alcohol meer mag drinken, geen suiker of snacks mag eten.

Dan ben ik misschien wel gezonder dan nu, wie weet, maar ik voel me minder prettig en volgens mij is de essentie van een gezond en gelukkig leven nou juist dat alles in balans is.

In mijn uitleg betekent dat gewoon dat ik wel mag snacken en zondigen, maar daarnaast ook probeer zo gezond mogelijk te eten.

Anyway, zuivelvrij dus….

Ik ben zo ontzettend gehecht aan mijn Hollandse plak oude kaas dat ik echt wel even moest slikken.

Gelukkig kreeg ik al snel de tip dat oude geitenkaas wel te doen is, dus meteen geprobeerd en ja die is erg lekker, en ja ik voel me ook wel beter na het eten als ik zuivelvrij heb gegeten.

Dus de yoghurt de deur uit, maar ook de soja, want waar ik dacht gezond bezig te zijn, valt dat dus wel tegen als je de nadelen van soja op een rijtje zet.

De ochtend start ik nu met heerlijk warme pap, gemaakt van diverse soortenzuivelvrije dranken, bijvoorbeeld speltdrank, rijstmelk, hazelnootmelk enzovoorts.

En allemaal goed te doen ook nog, zeker in combinatie met speltvlokken, havermout of de nieuwste uitvinding quinoa.

Tegenwoordig verheug ik me gewoon op mijn ontbijtje, lekker warm en supergezond.

En de rest van de dag tien keer meer energie dan ik gewend ben.

Ik ben om !

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie