stoov

09 nov Stoov, warm en duurzaam

Stoov

Stoov, warme en duurzame oplossingen als je de kachel een paar graden lager wilt zetten.
Het is een merk voor warmtekussens en andere, warme oplossingen.
Een paar jaar geleden had ik er al wel eens van gehoord, maar zoals met alles, als je het niet nodig hebt, boeit het allemaal niet zo.
Totdat ik op een verjaardag een keer een stoov kussen in mijn rug kreeg, omdat ik het vrij snel koud heb.
En ik moet zeggen, stiekem was ik al verkocht. Het voelde net als stoelverwarming in mijn auto. Zo’n lekker, warm en comfortabel gevoel dat langs je ruggengraat omhoog kruipt.
Ideaal voor koelbloedige wezens zoals ik dus. De prijs hield me toen toch nog wel een beetje tegen en ik dacht dat er alleen kussentjes voor op de bank bestonden.
En die stoov kussentjes hadden ze precies niet in de kleur die ik graag op mijn bank leg.
Niet meer over nagedacht dus.

Stijgende energieprijzen

Met de stijgende energieprijzen ga je ineens weer wel nadenken over andere oplossingen.
De kachel een tandje lager en een extra trui voldoen voor de meeste mensen, maar voor mijn lichaamstemperatuur zorgt dat al snel voor problemen.
De energierekening echter ook en toch was stoov niet meteen de oplossing waar ik aan dacht.

Totdat ik met mijn magnetron kersenpit knuffel elke avond op mijn buik zat. Heerlijk hoor, zo’n warm beestje, maar niet geheel voldoende.
Voor mijn lief was de maat vol en hij ging op zoek naar andere manieren.
Zo kwamen we er achter dat stoov ook warmtedekens heeft. Net als een elektrische deken en dan voor op de bank. Oplaadbaar door een usb stick, net als de stoov kussens, dus praktisch in het gebruik.

Ook de dekens waren in verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder een kleur die in ieder geval niet teveel opvalt als je hem op de bank legt.
Een heerlijk, wollen vachtje om op te zitten, die je nog warm houdt ook. Ik kon niet wachten. En mocht je niet van wol houden, er bestaan bij stoov ook gewoon stoffen versies.

Elke avond kruipen we beiden heerlijk op ons eigen, verwarmde dekentje en dat scheelt een hoop stook kosten. Het gaat er tenslotte om dat je lijf warm is, de omgeving is niet per se nodig. En warm word je wel op een stoov deken, de hoogste stand gebruik ik zelf nauwelijks, want dat is echt standje kookpunt. Voordeel daarvan is dat hij ook nog eens minder snel leeg gaat. Om de dag opladen werkt prima.

Dus wat wil je nog meer, én energie besparen én veilige, draadloze infrarood warmte op je lijf!

 

Stoov voor je huisdier

Minder stoken betekende echter ook een minder warme ondergrond voor de hond om op te liggen. De verwarmingsbuizen geven normaal in de vloer best wat warmte af en dat moet het beestje nu ontberen.
Gelukkig bestaan er ook hondenkussens van stoov. Nu is mijn hond niet per se de meest vernieuwende hond en over het algemeen vindt hij alles spannend wat nieuw is.
Zo ook zijn stoov kussen, hij ging er niet op.

Totdat de laatste weken de temperaturen zowel buiten als binnen toch aardig dalen. Eerst ging hij voorzichtig proberen of hij uberhaupt op het kussen durfde te liggen. Toen dat lukte, heb ik hem op verwarmen gezet en nu is mijnheer er niet meer vanaf te slaan.
Het enige nadeel is dat hij hem niet zelf aan- en uit kan zetten. Daar zo de stoov fabrikant nog iets op mogen bedenken.
Dat hij bijvoorbeeld alleen warmte afgeeft als het beestje er op ligt. Want de dagen dat we niet thuis zijn, blijft zo’n kussen niet langer dan vier uur branden en dan is het toch jammer als dat net de uren zijn dat hij er niet op ligt.
Hoewel ik me inmiddels afvraag of de hond überhaupt nog van zijn stoov af te slaan is.

Geen reactie's

Geef een reactie