nieuw dagritme

12 jan Een nieuw dagritme, wat doet het met mij?

Een nieuw dagritme

Een nieuw dagritme is wat ik wil uitproberen.
Of eigenlijk niet geheel nieuw, op mijn thuiswerk dagen zet ik dit al in en ik merkte dat het op mijn andere werkdagen ook nodig is.
Wat ik merk is dat ik een routine nodig heb die mijn lijf langzaam opstart, waardoor ik de hele dag inspiratie en energie heb.

Thuis doe ik dat door eerst de hond uit te laten, dan koffie en dan of sporten, ademhalingsoefeningen en schrijven of deze volgorde zonder het sporten. Elke dag knallen is ook niet goed voor je lijf namelijk.
Op de dagen dat ik in het ziekenhuis werk, gaat mijn wekker, vlieg ik overeind en doe gehaast alles wat ik moet doen, voordat ik naar mijn werk vertrek. De ademhalingsoefeningen schieten er dan altijd bij in en eigenlijk ben ik de rest van de dag wel alert, maar raak ik ook sneller vermoeid.
Dus ik besloot eens wat anders uit te proberen. En ja, mijn wekker gaat al rijkelijk vroeg, maar toch leek het me de moeite waard hem nog net een paar minuten vroeger te zetten. Een nieuw dagritme me rustig opstaan en eerst ademhalingsoefeningen, voordat ik de rest van mijn routine op volg.

 

Wat doet het nieuwe dagritme met mij?

Het grappige is dat ik gemotiveerd ben om dit nieuwe dagritme vol te houden en tot nu toe zeer enthousiast mijn bed uitspring om een ademoefening met mijn Moonbird te doen.
Geen ellenlange, gewoon een minuut of vijf/ zes en daarna de dag routine in gaan.
Mijn lijf blijkt het heerlijk te vinden om de dag te beginnen met een ademoefening, nooit zijn mijn persoonlijke resultaten zo hoog als tijdens de ochtend oefening. Mijn hartslag heerlijk laag en er ontstaat een relaxte vibe in mijn lijf.
Vervolgens werk ik mijn lijstje af, maar wel in een relaxter tempo. Het haasten is er vanaf en dat geeft een rustiger dagritme voor de rest van de dag.

Nu zit ik pas in week twee van dit nieuwe ritme en ook net na de vakantie, dus misschien was ik sowieso al meer relaxt, maar het bevalt me wel ontzettend goed.
Het geeft meer energie voor de gehele dag waardoor ik ook rustiger en minder gejaagd thuis kom.
Ook dan ben ik in staat de dingen rustig te doen in plaats van me opgejaagd te voelen.

 

 

Is het een aanrader of juist niet?

Voor nu, na zo’n korte tijd, vind ik dit nieuwe dagritme een absolute aanrader.
Ook de andere dagen hou ik de oefeningen vast en het geeft over all meer rust.
Daar was het me ook om te doen en ik was benieuwd of het zou werken.

Het enige is dat ik nu mijn tempo wat vertraag en dus ook later vertrek. Dat is op zich geen probleem, omdat ik altijd te vroeg ben.
Ik moet er wel erg in houden niet steeds relaxter te worden en nog later te vertrekken.
Het nieuwe dagritme zorgt er ook voor dat ik minder in control hoef te zijn van mezelf.
Met als gevolg dat ik zo maar een essentieel onderdeel voor mijn werkdag, mijn toegangspas tot zo’n beetje elke ruimte, kan vergeten wat me in al die jaren nog nooit gebeurd is.
Ook dat gaf echter geen extra stress en zelfs geen irritatie. Meer verbazing over mezelf dat ik zo relaxt kan reageren op iets wat me een paar maanden geleden mateloos geïrriteerd zou hebben.
Zo zie je maar, er is altijd ontwikkeling mogelijk.

Geen reactie's

Geef een reactie