Feestdagenstress

06 dec Feestdagenstress te lijf met reiki

Feestdagenstress

Feestdagenstress, we kennen het bijna allemaal wel.
Bijna allemaal horen we onszelf ook elk jaar zeggen dat we dat volgend jaar anders willen of anders gaan doen.
Over het algemeen lukt dat niet. De feestdagen zijn immers toch de feestdagen en de vastgeroeste patronen rondom die dagen lijken moeilijk te doorbreken.
Iedereen wil wel iets van of met je en dat geeft juist die feestdagenstress, omdat we niets en niemand teleur willen stellen.
Op dit moment hebben velen van ons de eerste feestdagenstress al ervaren rondom sinterklaas. Want bij welke oma vier je dat of moet het echt bij allebei? Je kind stuitert het huis door omdat het al zo’n spannende tijd is en onze onrust daarom ook duidelijk voelbaar is.
Hoe fijn zou het zijn als we dat niet of minder zouden hebben.

 

Feestdagenstress kan ook verdriet zijn

Er zijn echter ook mensen die heel erg tegen de feestdagen op zien vanwege eenzaamheid of gemis.
Zij ervaren een hele andere feestdagenstress dan de mensen die van hot naar haar rennen.
Deze mensen zouden willen dat ze het zo druk hebben of voldoende afleiding, want juist rond deze dagen worden ze zo geconfronteerd met hun situatie.
Kortom, feestdagen zijn voor heel veel mensen helemaal niet zo mooi en fijn als in de films en reclames voorgeschoteld wordt.
Het geeft ontrust, verdriet en soms zelfs hele familieruzies.

Om zoveel mogelijk feestdagenstress te voorkomen zeg ik altijd dat je tijdig en ruim moet plannen.
En plan vooral rustmomenten in voor jou en/ of je eventuele gezin. Zodat je ook gewoon even samen kunt zijn.
Voor de eenzame mensen onder ons ligt dat juist anders. Die hebben al zoveel tijd alleen dat afleiding zo mooi zou zijn.
Kijk daarom ook eens om je heen of je daar iets aan bij kunt dragen. Stuur ze een kaartje, ga bij ze langs als je ze kent.
Maak simpelweg een praatje op straat als je vermoedt dat iemand eenzaam is. Vooral met de feestdagen kan dat heel helpend zijn.

 

Maak gebruik van reiki

Dit jaar ga ik voor het eerst de feestdagenstress te lijf met reiki. Begin dit haar heb ik mijn master gehaald en behandel ik mezelf al regelmatig om te ontspannen en vervelende zaken los te laten. Dat werkt enorm goed voor mij.
Daarom doe ik dit jaar mee met een groep gelijkgestemde reikibeoefenaars die een lichtje willen zijn voor mensen die het moeilijk hebben met de feestdagen. Die enorme feestdagenstress ervaren door hetzij onrust of verdriet. In de week voor kerst gaan we gezamenlijk mensen behandelen die wel een beetje reiki kunnen gebruiken.
Om hen te laten ontspannen en daar heb ik enorm veel zin in.
Reiki zet je namelijk in voor jezelf, maar óók om iets goeds voor je medemens te kunnen doen.
Om dat gezamenlijk te doen voor een groep mensen die dat hard nodig hebben vind ik mooi.
Dus ben jij zelf iemand die dat kan gebruiken door jouw situatie of ken jij iemand die dat kan gebruiken?
Geef het aan me door en wie weet kunnen we wat moois voor die persoon betekenen, zodat hij of zij ook even zonder feestdagenstress is.

Geen reactie's

Geef een reactie