hooikoortsklachten

13 feb Hooikoortsklachten of toch nog corona?

Hooikoortsklachten

De lente is nog niet eens begonnen en toch begin ik al over hooikoortsklachten.
Er zijn namelijk legio mensen die nu al hooikoortsklachten hebben, ook al is het pas begin februari.
Sterker nog, normaal gesproken loopt mijn hooikoortsperiode van januari tot oktober en dit keer lijkt het alsof er geen of nauwelijks pauze is geweest.

Dat is behoorlijk vermoeiend, want het kan je echt uitputten. Zeker met deze zachte winter die we nu doormaken staat er al volop bloesem in bloei en ook de andere planten ontwaken eerder dan gebruikelijk.
Dan hebben we natuurlijk ook nog steeds corona en mensen worden dan toch wat achterdochtig naar je als je traanogen en een loopneus hebt.
Dat maakt het er niet gemakkelijker op voor mensen met klachten. Want ja, klachten relateren we nu eigenlijk vooral aan corona.

 

Hooikoortsklachten of toch corona?

Hooikoortsklachten hebben een redelijke overlap met de klachten die bij corona passen.
Op het moment dat je twijfelt, en geloof me, dat doe je regelmatig als je hooikoorts hebt, brengt Google ook niet echt uitkomst.
Er wordt al snel gezegd dat als je klachten lijken op je gebruikelijke hooikoortsklachten, dan zal het wel hooikoorts zijn…..
Maar ja, hoe kun je daar nou echt vanuit gaan? Dan blijft het toch vooral regelmatig testen om het zeker te weten.

Hooikoortsklachten zijn bij veel mensen verschillend. Bij mij is het misselijkheid, af en toe niezen, jeuk aan m’n gehemelte en ogen en keelpijn.
Ongeveer vergelijkbaar met coronaklachten dus. Andere mensen snotteren enorm en niezen de hele dag, ook vergelijkbaar met corona.
Mocht je hooikoorts hebben en er is een klacht die je normaal gesproken niet ervaart, dan mag je er volgens internet vanuit gaan dat testen raadzaam is.
Helaas wisselen hooikoortsklachten ook nog wel eens en ook met deze info word ik dus niet wijzer.

 

Nu weet ik het zeker

Inmiddels weet ik het zeker door ervaring. Mijn hooikoortsklachten namen op een gegeven ogenblik enorm toe.
Jeuk over mijn hele gezicht en een brok in m’n keel. Niets om je zorgen te maken.
Totdat ik de bijwerkingen van de specifieke omikron variant erbij pakte.
Ik hoefde niet eens meer te testen om het zeker te weten. Het kuchje en de brok in m’n keel zeiden genoeg.
De thuistest gaf binnen een seconde ook al aan dat dit dus echt corona zou zijn en ook de GGD test was het daarmee eens.

Ik was er gelukkig niet zo heel ziek van en ervoer nog steeds dezelfde klachten als tijdens mijn hooikoortsperiodes, maar ik hoefde heel even niet meer na te denken bij elk kuchje. De quarantaine ben ik prima doorgekomen en inmiddels ben ik weer volkomen veilig.
Ook dat geeft rust. Dat je even gevrijwaard bent van de eeuwige twijfel of je nu hooikoortsklachten hebt of toch corona.
Qua kosten scheelt het ook enorm in de thuistesters, die zekerheid is dan wel even fijn.

Het zal niet van lange duur zijn, want inmiddels weten we ook al dat je deze variant gerust meerdere keren kunt oplopen.
Ik weet in ieder geval dat op het moment dat het geen hooikoorts is, ik dat zelf eigenlijk ook al wel weet.

Geen reactie's

Geef een reactie