Ont stress

16 aug Ont stress, neem wat reiki sessies

Ont stress!

Ont stress, die tip krijgen wel allemaal wel eens waarschijnlijk en zeker als het tijd is voor vakantie.
Hoewel vakantie zelf ook niet voor iedereen geldt als ont stress. Vaak is de andere bestemming of het bezigheden van verveelde kinderen ook al wel weer een reden tot stress.
En anders wel de weerverwachting en de natuurrampen die deze zomer velen van ons ten deel vallen.

Maar hoe ont stress je nou echt?
Dat is natuurlijk voor iedereen weer anders, maar er zijn een aantal tips die echt kunnen helpen.
Wellicht zijn het open deuren of heb je me dat al vaker horen zeggen, omdat je me al langer volgt, maar ik deel ze toch nog een keer met jullie.

Hoe ont stress je:

  1. Ga bewegen in de buitenlucht zonder afleiding, dus echt alleen en zonder oortjes in. Eerst zijn er nog je gedachten, maar uiteindelijk zul je ontspanning opmerken en word je hoofd leger.
  2. Doe ademhalingsoefeningen. Die werken echt als je het dagelijks doet. In het begin zorgt het misschien voor onrust, maar na oefening gaat het steeds gemakkelijker.
  3. Onderneem iets waar je blij van wordt en neem daar echt de tijd voor.
  4. Volg wat reiki sessies. En nee, dat hoeft niet per se bij mij. Gewoon je laten behandelen door een erkende reiki therapeut kan echt wonderen doen.

Hoe ont stress je door reiki?

Reiki zorgt ervoor dat je van je hoofd naar je hart gaat. Een reiki therapeut is opgeleid om energie naar jou te zenden.
Alleen al het feit dat je even tijd voor jezelf neemt, kan zorgen voor ontspanning en als je dan ook nog een reiki behandeling krijgt, helpt dat nog meer mee.
Je kunt de behandeling fysiek of op afstand afspreken. Bij een fysieke behandeling ligt je op een massagetafel terwijl de reiki therapeut met de handen energie aan jouw lichaam geeft. Dat stroomt vanzelf naar de plaatsen waar dat nodig is. Je kunt wat warmte voelen of tintelingen.
Het ont stress effect kun je meteen merken, maar dat kan ook later ontstaan. Als je thuis bent en ineens een heerlijke nachtrust hebt.
De behandeling op afstand betekent dat je thuis kunt blijven wat sowieso al relaxed is. Je zoekt een rustige plek op op het afgesproken tijdstip. Ga wat mediteren of lekker liggen terwijl de sessie start. Misschien voel je iets, misschien voel je niets. Het effect kan ook pas later optreden. Belangrijk is goed te drinken om eventuele afvalstoffen af te voeren en daarna nog even relaxed te blijven zitten.

De één voelt het meer dan de ander. Als je je overgeeft zal je sneller ont stress signalen voelen. Als je wat sceptischer bent of misschien minder goed naar je lichaam kunt luisteren, dan is het niet altijd te herkennen. Het kan dan zo maar zijn dat je dagen later toch ineens merkt dat het wel effect had, omdat je rustiger bent of anders op situaties reageert.
Uiteraard heeft het meer effect als je meerdere sessies volgt, bijvoorbeeld vier achter elkaar. Maar ook langere tussenposes kunnen echt iets goeds voor je doen.

Zelfbehandeling

Als je Reiki 1 of Reiki 2 hebt gevolgd, dan kun je jezelf behandelen.
Zelf ben ik Reiki Master en ik behandel mezelf echt regelmatig, meerdere keren per week.
Voor mij hét ont stress moment, omdat ik echt even tijd neem om mijn lichaam te voelen en mijn geest tot rust te brengen.
Alleen dat zou iedereen eigenlijk met enige regelmaat moeten toe passen.
Je eigen ont stress moment creëren, met tijd en aandacht voor je lichaam en geest.
Reiki is een mooi hulpmiddel daarbij en ik kan het iedereen aanraden.
Het werkt op fysiek en emotioneel niveau door in je lijf waardoor eventuele trauma’s met zachtheid aangepakt worden.
Je immuunsysteem knapt er ook nog eens van op. Stress is namelijk ook van invloed op je immuunsysteem, dus dat wil je het liefst zo veel mogelijk reduceren.
Daarom is mijn advies, ont stress! Op welke manier dan ook, maar doe het en weet dat er hulpmiddelen zijn om het voor jezelf makkelijker te maken.

Via instagram mag je me altijd dm-en met vragen en natuurlijk ook via het contactformulier op deze website.

Geen reactie's

Geef een reactie