remedie

27 mrt Remedie en zelfhulpmiddeltjes, ik ben fan!

Remedie

Een remedie tegen van alles, ik hou er enorm van. Van die zelfhulpmiddeltjes van zaken die je altijd wel ergens in een kastje hebt liggen en die acuut hulp bieden bij problemen.
Niet omdat ik tegen medicatie ben, maar omdat ik niet zo goed tegen medicatie kan. Ik kies liever voor een simpele remedie van zelfhulpmiddeltjes dan dat ik allerlei bijwerkingen ervaar. Paracetamol wil er nog wel in, maar alles sterker dan dat maakt van mij een vrij labiel persoon met vreemde bijwerkingen waarin ik mijzelf dan totaal niet meer herken.

Een remedie is een middel wat bedoeld is om je beter te maken, daar valt medicatie dus ook zeker onder.
Maar de beste remedies zijn toch vaak rust, goede nachtrust en balans naast wat zelfhulpmiddelen uit je keukenkastje.
Ten minste, zo werkt het voor mij.

 

Zelfhulpmiddeltjes

Op dit moment kamp ik, en velen met mij, met een keelontsteking.
Antibiotica vind ik persoonlijk niet zo nodig, tenzij het een langdurige kwestie wordt.
En dus google ik dan op remedies tegen keelpijn. Sommigen vallen meteen al af, zoals melk met suiker en boter, ik moet er niet aan denken! Word al misselijk bij het idee.

Nee dan ga ik lekkerder op de volgende remedie: Whisky met thee (nee, niet andersom haha), suiker, gember en citroen.
Nu ben ik ook een whisky fan dus dat scheelt. Als je dat niet weg kunt krijgen zou ik lekker voor de melk met suiker en boter gaan.
Altijd als ik me niet zo lekker voel, kies ik voor de whisky. Gewoon omdat je je er lekker behaaglijk warm van gaat voelen en je er over het algemeen als een blok van in slaap valt. De kwaliteit van je slaap is misschien wat minder door het percentage alcohol, maar je rust wel en dat is fijn als je niet zo lekker bent. Beter dan wakker liggen en maar blijven woelen.
De combinatie van whisky met gember en citroen zorgt helemaal voor een snelle invallende slaap en verzacht je keel enorm.
Top remedie dus! Het advies is een warme shawl om je nek, dan schijnt het helemaal goed te komen. Die heb ik nooit geprobeerd overigens.

Ben je daar niet van, dan is soep altijd goed. Soep helpt tegen alles vind ik. Normaal gesproken vind ik soep geen maaltijd, maar als je niet lekker bent dan is een goed getrokken soep met een sterke bouillon de perfecte remedie.
Beetje sambal en rijst erdoor en ik voel me weer helemaal opgeladen.

Nieuwe remedie

Binnenkort ga ik een nieuwe remedie tegen alles uitproberen.
De opleiding Reiki 1 en daar heb ik enorm veel zin in.
Ervaring met reiki heb ik al door mijn moeder die bij acute problemen (over het algemeen bij mijn hond) wonderen kan verrichten door een aantal reiki behandelingen op afstand.

Straks kan ik dat dus gewoon zelf! Het is geen manier van genezen, maar wel een zelfhulpmiddel dat genezing kan ondersteunen.
Voor mijzelf fijn en uiteraard voor mijn hond. Daarnaast mag ik dan ook anderen behandelen en dat lijkt me zo ontzettend leuk om te doen!
Ik kan dan ook niet wachten om te starten en mens en dier te mogen gaan ondersteunen.
Zo word ik zelf een remedie 🙂

Geen reactie's

Geef een reactie