seizoen

22 sep Seizoen verandering, blijf wel naar buiten gaan!

Seizoen verandering

Het is weer tijd voor een seizoen verandering. Deze week start immers de herfst.
Trouwe lezers en mijn inner circle weten inmiddels dat dat mijn favoriete seizoen is.
Veel mensen kunnen zich daar nog wel in vinden, als de winter eenmaal begint kunnen ze me echter niet meer vinden in mijn voorliefde voor de eindejaar seizoenen.

Net terug van mijn zomervakantie, sterker nog, hij is eigenlijk nog bezig, begint de herfst al.
Dat vind ik dus heerlijk. Gisteren was de eerste, echt koude ochtend en ik genoot!
Sommige mensen, waaronder ik, leven dan namelijk op. De warmte voorbij en de frisheid toelaten in je hoofd.

 

Elk seizoen is een fase, ook voor ons

Over het algemeen wordt aangenomen dat de herfst ervoor zorgt dat je langzaam gaat vertragen.
Meegaan met de seizoenen dus. In dit seizoen vallen de blaadjes en bereid de natuur zich voor op de donkerdere periode waarin bomen en planten zich terugtrekken.
Voor veel mensen geldt hetzelfde. Zodra het kouder en donkerder wordt, trekken ze zich wat meer terug naar binnen. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Ook ik vind het heerlijk om met een kop warme thee onder een deken op de bank te hangen en naar buiten te kijken hoe het seizoen verandert.
Alleen de verstilling en vertraging herken ik niet zo. Juist nu komt mijn lijf in actie, wil ik meer en vaker buiten bewegen om vooral die frisse neus te blijven halen.
Want dat is juist in deze seizoenen zo belangrijk. Zuurstof en je weerstand op peil houden en dat doe je over het algemeen door veel naar buiten te gaan.
Daarnaast heb je gewoon daglicht nodig voor je brein. De dagen worden korter, dus profiteer van de momenten dat het licht is door naar buiten te gaan. Daar knapt je geest van op en kan voor sommige mensen echt het verschil maken en voorkomen dat je in die winterdip terecht komt.

 

Ga meer naar buiten!

Probeer het ook eens. Ga juist in dit seizoen je routine aanpassen met meer buiten bewegen in plaats van minder. Hou je echt niet van kou, ga dan gedurende de dag een paar keer een wandelingetje maken. Of tussen de middag, als de temperatuur op zijn hoogst is een  grote wandeling maken. Ben je net zoals ik, dan zijn juist die ochtenden zo fijn. In de echte kou een frisse neus halen, als de ochtendenergie begint te stromen en tegelijkertijd de stilte nog erg aanwezig is.
Die momenten geven mij energie en inspiratie.

Ieder mens is echter anders en wat voor mij werkt, werkt voor een ander misschien averechts.
Kijk en voel wat bij jou past, maar ga lekker naar buiten. Hou je niet van wandelen? Zoek dan een bankje in de zon, dichtbij huis. In dit seizoen is dat soms nog heerlijk om even te genieten van het buiten zijn, zonder dat je teveel afkoelt.
Blijf echt je voordeel halen uit het buiten zijn, dat is zo belangrijk voor zowel lichaam als geest.
Je hoofd geraakt leeg en je immuunsysteem versterkt.

 

Woon je in de regio Rotterdam? Dan kun je me altijd contacten voor vragen of tips of een wandeling plannen.
Hou deze website of mijn Instagram in de gaten, want ik ben bezig met nieuwe plannen om mensen te begeleiden bij het in beweging komen van zowel lichaam en/ of geest. Ik heb er zin in, juist in dit seizoen, want het is zo mooi om buiten te bewegen!

Geen reactie's

Geef een reactie