semi permanente make up

16 nov Semi permanente make up, ideaal

Semi permanente make up

Semi permanente make up is een behandeling waarbij pigment in de opperhuid wordt aangebracht, zodat je altijd een make up look hebt.
Vroeger was ik lekker bezig met het epileren van mijn wenkbrauwen, in mijn tijd was dat een dun streepje. Dus je raadt het al, een groot gedeelte weg geëpileerd wat nooit meer terug kwam.
Naarmate je ouder wordt, blijken ook je wenkbrauwen uit te gaan vallen met als resultaat dat ik ’s ochtends altijd zonder wenkbrauwen door het leven ga.

Nu ben ik van het type waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, dus zonder make up naar buiten is voor mij best een optie.
Totdat ik merkte dat mensen mij niet altijd herkennen en soms zelfs een beetje schrikken.
Langzaam ging ik toch nadenken over semi permanente make up.
Ook omdat het heel veel tijd scheelt in de ochtend. Het liefst wordt alles semi permanent, zodat ik niets meer aan mezelf hoef te doen.
En ja, dat is in mijn geval vooral een kwestie van luiheid en ik ben er ook niet zo goed in, dat make uppen.

De wimper extensions had ik al eens geprobeerd en ik vond het ideaal. Totdat ik een allergie begon op te bouwen, toen was het klaar.
Met semi permanente make up loop je dat risico veel minder. Toen meerdere collega’s hun wenkbrauwen met semi permanente make up gedaan bleken te hebben en het resultaat echt mooi was en ik het bij sommigen ook echt niet gezien had, besloot ik er voor te gaan.
Met in mijn achterhoofd dat je het óf jaarlijks bij kunt laten werken, of kunt laten vervagen en dan verdwijnt het ook gewoon weer.

 

Powderbrows

Bij semi permanente make up voor je wenkbrauwen kun je kiezen uit powderbrows, micro blading of een combinatie daarvan.
Ik kies in eerste instantie voor de powderbrows. Zelf poeder ik mijn wenkbrauwen ook altijd in plaats van ze te tekenen, dus dat leek me wel mooi.
Het zou niet geheel pijnloos zijn en ja, het kost ook echt wel wat, maar dat heb ik er voor over.
Het lijkt me fantastisch om ’s ochtends op te staan met mijn wenkbrauwen al op. En me ook nog eens geen zorgen te hoeven maken wanneer ik in de regen fiets of een trui over mijn hoofd trek. Nu verdwijnt dan vaak een halve wenkbrauw, wat er toch bijzonder uitziet.
Straks is dat allemaal passé.

Semi permanente make up aanbrengen kost wat tijd en ook wat hersteltijd daarna.
Waar ik vooral tegenop zag was dag 2, want dan schijnen je wenkbrauwen heel heftig en donker te zijn.
Uiteindelijk viel dat me heel erg mee. De behandeling zelf voel je echt wel, maar persoonlijk vond ik het geen pijn doen.
En twee uur stil liggen, dat willen we allemaal wel op z’n tijd.

Het resultaat vond ik meteen al heel mooi. Mijn wenkbrauwen waren door de semi permanente make up wel een stuk donkerder, maar dat is tijdelijk. Ze waren ook een beetje gelift om meer symmetrie aan te brengen in mijn gezicht. Een frissere, meer open blik was het resultaat, top dus!

 

Herstel van semi permanente make up behandeling

Het herstel na semi permanente make up behandelingen kost tijd.
De eerste vijf dagen mogen ze niet nat worden. Dat was de grootste uitdaging in herfsttijd met een hond en natuurlijk wanneer je je haar wilt wassen.
Verder zijn de wenkbrauwen in het begin wat donker, je gezicht wordt daardoor even wat harder.

Na dag vijf gaan ze ineens enorm jeuken en moet je er natuurlijk vanaf blijven, ja dat was wel even een dingetje.
Vervolgens vallen er korstjes vanaf en denk je dat alles voor niets is geweest, want ze worden een stuk lichter. Na verloop van tijd worden ze dan helemaal zoals je had gehoopt.
En ik moet zeggen, het resultaat mag er nu al zijn! Met dank aan LooksbyLiz

En ja, de volgende behandelingen staan nog op mijn verlanglijstje: De infralash, een miniscuul streepje tussen je wimpers en de blush op de lippen lijkt me ook erg mooi, Hoewel ik ook graag mijn eigen lippenstift gebruik, dus daar denk ik nog over na.
Blijkbaar is het net als met tatoeages, als je er eenmaal één hebt, wil je meer.

Geen reactie's

Geef een reactie