zonnebril

21 jul Zonnebril, mode item of noodzakelijk?

Zonnebril

Een zonnebril is met name in de zomer vaak een toevoeging aan je outfit.
Het wordt gezien als mode item om je look af te stylen.
Maar een zonnebril is veel meer dan dat, hoewel velen van ons dat niet beseffen.

Zelf ben ik niet altijd een fan van zonnebrillen geweest. Natuurlijk kocht ik elk jaar een nieuwe, omdat dat nou eenmaal leuk is. Deze belandde echter al snel in een hoek. Ik kon er namelijk niet zo goed door kijken. Met een zonnebril op zie ik gewoon minder dan ik zou willen. De contouren vervagen teveel en daar heb ik last van.

Tegenwoordig kan ik steeds minder goed tegen fel licht in mijn ogen, dus de zonnebril wordt een soort dagelijks item om bij me te hebben.
Zelfs in de vroege ochtend, als de zon nog niet eens op is, zet ik hem al op. Maar dan met name om mijn ogen te beschermen tegen de pollen. Want het gebruik van zonnebrillen voorkomt enorme wallen onder mijn ogen en dat is ook wat waard!

 

Een zonnebril beschermt tegen veel meer dan zon

De laatste tijd wordt er steeds vaker geadviseerd om je zonnebril altijd te dragen.
Er zijn genoeg mensen die dat al jaren doen, maar dan val je toch wel op als de zon even niet schijnt.
De gezondheid van je ogen is echter belangrijk genoeg om het toch wel te gaan doen.

Zonnebrillen beschermen tegen zon en tegen zand en tegen wind die vervelende beestjes in je ogen kan blazen. Die beestjes en andere stoffen kunnen ook schadelijk zijn voor je ogen. Wind overigens ook, daar kan je hoornvlies door uitdrogen.
Dat is voor mij ook vaak een reden even een zonnebril op te zetten. Zelf draag ik lenzen en mijn ogen worden niet blij als die lenzen uitdrogen door harde wind of als er een zandkorreltje in mijn oog komt. Het wordt dus meer een noodzakelijk kwaad dan een mode item.
Dat zou voor veel meer mensen moeten gelden! Want waarom wel je huid beschermen tegen de zon en niet je ogen?

De belangrijkste reden is om je ogen te beschermen tegen UV straling, die is niet alleen slecht voor je huid, maar ook echt voor je ogen.
Wist je dat sneeuw die zelfde straling weerkaatst in je ogen? Dus ook in de winter is het raadzaam een zonnebril te dragen. De meeste wintersporters doen dat altijd al en ook in ons kikkerlandje is het aan te raden.
Een teveel aan UV straling kan staar veroorzaken, maar ook netvliesveroudering en zelfs oogkanker. Dus geef mij die zonnebril maar hoor.

 

Zet hem op, maar wel een goede!

Het verschilt wel wat voor soort zonnebrillen je kunt gebruiken.
Ze moeten sowieso beschermen tegen UVA en UVB straling. De goedkope mode items zijn fijn voor minder zonnige dagen, maar op een warme, zonnige zomerdag heb je toch echt wat meer nodig.
Het is altijd best een uitgave, een goede zonnebril. Inmiddels heb ik twee zeer goede in mijn bezit, één voor in de auto en één voor in mijn handtas. Dat soort zaken koop ik zelf altijd in de sale, in het najaar dus, dat scheelt een berg. En als ik er goed door kan kijken is me dat ook heel wat waard, safety first natuurlijk.

Voor tijdens het hardlopen en andere buitensporten, zweer ik bij de Goodr zonnebril.
Goed zicht en glijdt niet van je neus door bewegen of zweten, ideaal! Deze haal ik zelf bij bij m’n favoriete webshop, All4running.
Kijk hiervoor op all4running accessoires.  Hij is er in vele kleuren dus ook weer passend bij je outfit, mocht je dat belangrijk vinden.

Ik zeg, zet hem op deze zomer en voortaan ook in de winter!

 

Geen reactie's

Geef een reactie